Dealer4Dealer gaat verder als xCore

Dealer4Dealer gaat verder als xCore

Eind 2016 lanceerde dealer4dealer de xCore, waar klanten zelf kunnen koppelen tussen Exact en andere systemen. Inmiddels draaien vrijwel alle klanten op dit platform en gaat het Groningse bedrijf verder onder deze naam. Ecommerce News sprak algemeen directeur René Albertema.

“We groeiden altijd wel lekker, maar in 2021 ging het heel hard”, vertelt Albertema, die het afgelopen jaar ruim 1400 nieuwe koppelingen faciliteerde. Waar hij aan het begin van de corona-uitbraak bang was dat het klanten zou kosten, gaf het juist een boost. “De eerste weken waren mensen huiverig om kosten te maken en kregen we wat opzeggingen. Daarna kwamen we met onze SaaS-oplossing in een stroomversnelling terecht.”

Nieuwe naam, nieuwe functies, nieuwe mensen

Hij vertelt dat de xCore bij veel mensen inmiddels bekender is dan dealer4dealer. “Bovendien dekt het beter de lading. Van een dienstverlener die ook software verkoopt zijn we uitgegroeid tot een softwareleverancier. Het wordt tijd dat we dit ook uitdragen”, stelt Albertema, die de naamswijziging op 27 januari hierbij ziet als eerste stap.

Naast de nieuwe naam wordt het platform onder handen genomen, dat naar eigen zeggen gebruiksvriendelijker wordt. “Ons doel is dat mensen zonder moeite zelf de koppelingen kunnen leggen. Tegelijkertijd signaleren we dat een deel van de klanten op zoek is naar ondersteuning en informatie. Daarnaast willen we het aantal koppelingen uitbreiden.”

‘Snelle groei zorgde ook voor groeistuipen’

“We hebben best wel wat groeistuipen gehad”, vertelt Albertema, die het aantal servicedesk medewerkers daarom uitbreidde van twee naar zes. Ook andere teams hadden meer capaciteit nodig, waarmee het aantal medewerkers eind 2021 opliep tot ruim veertig. “Het is momenteel een grotere uitdaging om mensen te vinden met de juiste productkennis dan om koppelingen te verkopen.”

Inmiddels draaien er op de xCore ruim 3500 koppelingen van zo’n 2500 klanten. Het grootste deel hiervan komt uit eigen land. Tijdens eerdere interviews gaf Albertema aan dat hij in Nederland tot de top wil behoren op het gebied van kant-en-klare koppelingen. Naar eigen zeggen is dat voor Exact-koppelingen gelukt.

Linda

Linda

Linda de Vries werkt sinds 2015 bij Zietuwel, waar ze zich hoofdzakelijk bezighoudt met interviews voor Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten