menu
BiedMeer maakt kans op FD Gazellen Award

BiedMeer maakt kans op FD Gazellen Award

BiedMeer maakt kans op FD Gazellen AwardBiedMeer behoort tot de snelst groeiende bedrijven van ons land. Het kreeg hiervoor dan ook een nominatie voor de FD Gazellen Awards 2013. De webwinkelsoftware-aanbieder uit Hengelo dingt mee naar de prijs in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Op 21 november aanstaande wordt bekend of BiedMeer heeft gewonnen.

De FD Gazellen Awards is een verkiezing die door het Financieele Dagblad in het leven is geroepen en dit jaar voor de tiende keer wordt georganiseerd. Prijzen worden uitgereikt aan de snelst groeiende ondernemingen van Nederland, tijdens vijf regionale bijeenkomsten. Randy Marcus, mede-oprichter en commercieel directeur BiedMeer, is bijzonder blij met de nominatie. “Het meest trots zijn we op het feit dat we dit bereikt hebben zonder externe financiers, waardoor we een stabiele organisatie zijn voor onze klanten.”

Snel groeien nog niet goed genoeg
‘Snel groeien’ alleen is niet iets wat je gelijk een FD Gazellen-nominatie bezorgt. Er moet aan verschillende criteria worden voldaan. Zo moet het bedrijf in kwestie financieel gezond zijn (wat natuurlijk nogal een abstracte vereiste is), over de boekjaren 2010, 2011 en 2012 een omzetgroei van tenminste 20% hebben gehaald en geen verliezen hebben geleden.

Voor een jonger bedrijf, of voor een bedrijf met een flinke investeerder achter zich, is het wellicht makkelijker om zulke groeicijfers te bereiken. Daarom is het des te knapper dat BiedMeer, dat sinds 1999 actief is, nu genomineerd is.  De webwinkelsoftware-aanbieder, die naar eigen zeggen al meer dan 35.000 webwinkel-aanvragen heeft gehad, blijft hoe dan ook niet stilzitten. Met verschillende functionaliteiten heeft BiedMeer in het verleden leuke primeurs bereikt en ook dit jaar heeft het al bijna dertig updates aan de software gerealiseerd. Dat komt neer op een nieuwe update per 1 á 2 weken.

Updates BiedMeer
Echter gaat het natuurlijk wel om de kwaliteit dan om de kwantiteit dus blijven wij kritisch en dan moeten wij toch constateren dat recent de meeste updates wat kleiner zijn geweest. Zelfbenoemde major updates zijn onder andere dat het nu mogelijk is om de mobiele versie van de shop aan te zetten zodat producten ook via de mobiele webwinkel kunnen worden verkocht. Verder is BiedMeer van mening dat de drie nieuwe thema’s die aan het platform toegevoegd zijn, als major update mogen gelden. Tsja, ook het internet kent modetrends dus zo nu en dan wat opmaak aanpassen zou eigenlijk gewoon onderhoud moeten zijn maar goed, ook de concurrent blaast hier vaak hoog mee van de toren.

Wij zijn persoonlijk meer onder de indruk van de nieuwe ProTOM-module van BiedMeer die het mogelijk maakt om met behulp van wat HTML- en CSS-kennis een eigen thema te bouwen. Zelf het uiterlijk van je webwinkel aanpassen via zelfgemaakte stylesheets, is een functie waar veel webwinkeliers bij de diverse software-aanbieders om vragen. Daarnaast  is BiedMeer actief met gratis workshops voor beginners en gevorderden gegeven op het kantoor van BiedMeer in Hengelo. Het gaat dus lekker bij het bedrijf, en zo’n FD Gazellen Award zou natuurlijk echt een bijzonder mooie bekroning van de afgelopen jaren kunnen zijn. Wij wensen BiedMeer in ieder geval veel succes op 21 november!

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch