menu
lightspeed ecommerce

Zeven opslag-mislukkingen

Zeven gevallen van opslag hoe het niet moetHet is belangrijk om je magazijn optimaal in te richten maar ook dat je alles veilig en goed opslaat. Want het is niet voor het eerst dat iemand een stapel dozen over zich heen krijgt of een enorme schade berokkent omdat het halve magazijn omvalt. We keken rond op het internet voor zeven zeer merkwaardige opslagplekken.

Afgelopen week kwamen we dit artikel tegen uit 2009. Een artikel waarin beschreven staat wat er gebeurt met een opslagruimte van Amazon vol met boeken, nadat deze webwinkel niet langer de ruimte nodig heeft. Veel gaat in de uitverkoop of retour maar een deel blijft achter voor goudzoekers en dat levert leuke plaatjes op van de opslag, die ongetwijfeld niet altijd zo chaotisch eruit ziet bij deze webwinkel.

En dus gingen we op zoek naar meer duidelijk voorbeelden van opslag, hoe het niet moet.

De bestuurder van deze vorkheftruck zie je gewoon vaart minderen als hij tussen de schappen en stapels emmers moet rijden. Toch weet hij het voor elkaar te krijgen om de stelling te raken. Die valt als een kaartenhuis in elkaar. Gelukkig zag de chauffeur het gebeuren en kon hij nog snel uit het voertuig springen. Een vorkheftruck die een vorkheftruck optilt. Oké, we moeten het toegeven: dit is redelijk ingenieus. Of het ook door de Arbo goedgekeurd zal worden, is een tweede.

We weten niet heel veel van giftige en gevaarlijke producten, maar we weten wel dat dit duidelijk niet dé manier is om het op te bergen.

Hoe belangrijk het is om uit te kijken met wagentjes in het magazijn, bewijst dit filmpje op magistrale wijze. Eén verkeerde handeling en je hebt zo een schade van zestigduizend pond te pakken. Grote containers kun je prima per vliegtuig of schip vervoeren. Doe je dat via het laatste, hou er dan rekening mee dat de containers goed gestapeld zijn en niet zomaar om kunnen vallen.

En wederom ook het eigen magazijn komt aan de beurt. Want je kunt wel de mooiste en beste magazijnstellingen kopen; als je het niet netjes organiseert is het vergeefse moeite.Je spullen thuis opslaan op je eigen werkplek?
Thuis een webwinkel runnen is momenteel enorm in opspraak maar het is soms vooral zo praktisch. Dat je je kelder gebruikt als opslagplaats, oké, maar moet je die kelder dan ook gebruiken voor je skippybal, bokszak en fietswiel?

Dit zijn de voorbeelden die wij zo snel konden vinden. Maar leuke inspiratie voor een vervolg is altijd welkom! Laat het ons weten als je leuke filmpjes, plaatjes of weetjes kent van aan webwinkel gerelateerde zaken!

Tags

Reacties