menu
lightspeed ecommerce

Zet Sveawebpay Nederland in de koelkast?

SveawebpayAchterafbetaler Sveawebpay ontmoetten wij op de Webwinkel Vakdagen 2012 voor het eerst en niet lang daarna werd de aanbieder ook echt actief in ons land. In 2013 stond het bedrijf zelf met een grote stand op de beurs, waarna wij het als veelbelovend bestempeld hebben. Hoe staat het anno 2014 met het bedrijf?

Wie in 2013 de Webwinkel Vakdagen bezocht kan de stand niet gemist hebben. Onder het genot van  diverse drankjes van sGAAFIJS werden geïnteresseerde webwinkeliers geïnformeerd over de voordelen van Sveawebpay. Toentertijd het enige bedrijf dat ook b2b-klanten accepteerde en hard aan de weg timmerde om te gaan concurreren met zowel Afterpay als Klarna.

Woordvoerder Peter Cederblad kwamen wij nog vaak tegen op diverse events en was naar eigen zeggen in vergaande gesprekken met zowel softwareaanbieders als betaalproviders. Grote overnames en samenwerkingen gonsden daardoor lang in de lucht maar tot een echte doorbraak heeft het niet geleid. Of die er nog komt en wanneer dit zal gebeuren kan Peter zelf niet meer bevestigen aangezien hij zelf sinds kort niet meer werkzaam is voor Sveawebpay. Volgens hem hoeft dat zeker niet te betekenen dat het bedrijf minder actief wordt in ons land, maar op de vraag aan wie hij de zaken heeft overgedragen en wie er nu verantwoordelijk is voor Sveawebpay in Nederland, antwoordt Peter met: “Daar kan ik niks over zeggen, daarvoor moet je toch echt bij Sveawebpay zijn.”

Bedrijf ziet Scandinavië voorlopig even als prioriteit
Maar ook navraag in Zweden lijkt niet direct resultaat te brengen. Met zoveel geruchten hadden we eigenlijk al enkele grote klappers voor Sveawebpay verwacht maar het lijkt erop alsof Peter in Nederland ‘pech’ heeft gehad dat er veel in Zweden gebeurde. In 2012 is in Zweden Payson overgenomen. Payson bood ook facturatie voor webshops en had in Zweden toen al vijfduizend webwinkels aangesloten. Na de overname is in 2013 er een grote reorganisatie tussen Sveawebpay en Payson gestart en nog altijd lijkt het bedrijf daar de meeste energie in te willen steken. Daardoor lijkt Nederland even op een zijspoor te zijn gezet.

Voor nieuws over de Nederlandse tak krijgen we te horen dat we beter contact op kunnen nemen met Svea Finans in Reeuwijk. En inderdaad wordt daar hard aan het Svea-merk gewerkt. Maar alhoewel Svea Finans en Sveawebpay indirect wel samen met Svea Ekonomi deel uitmaken van dezelfde organisatie gaat deze club niet over ecommerce maar over factureren in het algemeen. Svea Finans bestond al voor Sveawebpay werd gelanceerd, dus het feit dat we daarnaar verwezen worden belooft niet veel goeds. Ook het telefoonnummer van Sveawebpay.nl zelf doet dat niet. Die geeft een bandje te horen dat zegt dat dit telefoonnummer niet langer bereikbaar is. Het lijkt er dan ook op dat de ecommerce-afdeling van het grote Svea-concern in Nederland eventjes in de koelkast wordt gezet.

Factuur ontvangen van Sveawebpay?
Consumenten die betalen via Sveawebpay.nl, bijvoorbeeld klanten van de lenzen-webshop Lensway.nl, ontvangen facturen via de Svea Finans-vestiging in Reeuwijk, wat ook al het geval was voordat Sveawebpay zich in ons land vestigde. De Nederlandse vestiging van Sveawebpay zelf was vooral een verkoopkanaal voor het werven van extra webwinkels, mogelijke overnames en samenwerkingen en operationeel verandert er voor consumenten dus hoegenaamd niets.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch