menu
lightspeed ecommerce

Zes trends in 2011 voor betalen op het internet

Trends in online betalen volgens betalingsprovider PayPalHet jaar is nog maar net begonnen maar PayPal heeft de eerste trends van het jaar al gevonden. Op het gebied van online betalen zijn de volgende zes veranderingen merkbaar, aldus de betalingsprovider.

 
‘Appification’
De markt voor applicaties groeit sterk. Een IDC-rapport uit 2010 laat zien dat inkomsten uit mobiele applicaties in 2010 al 4,9 miljard dollar bedragen, een bedrag dat naar verwachting zal stijgen tot 35 miljard dollar in 2014. PayPal verwacht dat applicatie-ontwikkelaars het komende jaar steeds handiger worden in het verdienen met de applicaties die zij ontwikkelen.
 
Social Shopping
Social Shopping komt naar verwachting in 2011 echt van de grond. Met honderden miljoenen mensen die zich verbinden met familie, vrienden en collega’s op sociale netwerken is het niet meer dan normaal dat aanbieders in toenemende mate op social networks te vinden zijn en het daar mogelijk maken voor hun goederen te betalen.
 
Een trend die deze ontwikkeling ondersteunt, zijn microbetalingen en de betaling van digitale goederen. Net zoals de ervaringen in de fysieke wereld steeds meer samenkomen met digitale activiteiten, is de mogelijkheid om snel, kleine betalingen te doen voor digitale content een grote kans voor content-producenten. 
 
Stijging internationale betalingen
Een van de gevolgen van de toenemende wereldwijde verbondenheid van consumenten via sociale netwerken zoals Facebook, is dat consumenten in toenemende mate willen betalen in webshops buiten Nederland.
 
Deze stijging is nu al zichtbaar. In het afgelopen jaar steeg het aantal internationale betalingen dat wereldwijd werd uitgevoerd via PayPal significant. PayPal verwacht dat deze betalingen in het komende jaar verder stijgen.
 
Mobiel
Mobiele apparatuur wordt een van de voornaamste betaalvormen voor miljoenen mensen over de hele wereld. Meerdere onderzoeken laten zien dat het aantal mobiele betalingen de komende jaren sterk zal stijgen.
 
In 2010 zag PayPal zijn mobiele betaalvolume met 310 procent stijgen. Wereldwijd werd in 2010 voor 750 miljoen dollar aan betalingen gedaan via PayPal. In 2011 wordt verwacht dat dit doorgroeit naar twee miljard dollar. In Nederland bieden ook steeds meer webwinkels PayPal in hun mobiele applicatie aan, zoals Pathé, ShopVIP, Wijnhuizz.nl en Shopreme. In Nederland verwacht PayPal in het komend jaar een groei van 300 procent.
 
De maatschappij zonder cash geld
Het is nog te vroeg om te stellen dat we eind 2011 al in een wereld zonder cash geld zullen leven, maar PayPal verwacht dat er in 2011 enkele belangrijke stappen in die richting worden gezet. Het is nu al mogelijk via de mobiele applicaties geld naar anderen te sturen door je mobiele telefoon tegen die van de andere aan te houden en je kunt zelfs je lunch of kop koffie bij Starbucks al met je mobiele telefoon afrekenen, zonder dat daar nog cash geld aan te pas komt. In 2011 zullen er steeds meer applicaties worden ontwikkeld waarbij het mogelijk is zonder cash te betalen.
 
T-commerce
Televisie is klaar voor innovatie omdat steeds meer consumenten hun televisie verbinden met hun thuisnetwerken, waardoor er veel nieuwe mogelijkheden ontstaan. PayPal verwacht dat televisiekijken verandert van een passieve kijkervaring in een steeds meer interactieve ervaring, nu er steeds meer applicaties worden ontwikkeld, specifiek voor dit platform. Paypal verwacht dat consumenten in de nabije toekomst veel transacties via hun televisie zullen uitvoeren.
 
Dennis van Allemeersch, Country manager Benelux van PayPal: “De wereld rond betalingen is volop in beweging in 2011. Wij zijn van mening dat leveranciers van betalingsoplossingen snel moeten inspelen op trends, zoals de snelle groei van het aantal smartphones, de toenemende hoeveelheid apps en de grote groei van sociale netwerken waarbinnen consumenten in toenemende mate kleine en grotere betalingen willen doen. Door de wereldwijde groei van sociale netwerken verwachten we dat consumenten steeds meer met elkaar verbonden raken. We verwachten dan ook dat het aantal crossborder-betalingen ook sterk zal groeien in 2011. Leveranciers van betaaloplossingen moeten hier zo snel mogelijk op inspelen.”
 
Bron: PayPal.nl
 

Tags

Reacties