menu

Zappos reageert ludiek na klacht Kanye West

Zappos reageert ludiek na klacht Kanye WestKanye West is een van de grootste sterren op dit moment. Als hij dan in een podcast Zappos bekritiseert en hen ervan beschuldigt ‘shit-producten’ te verkopen, kun je als webwinkel misschien niets anders doen dan geschoren worden en stil zitten. Maar Zappos sloeg meesterlijk terug door een heus shit-product te verkopen.

In een veelbeluisterde podcast-reeks van schrijver Bret Easton Ellis (bekend van American Psycho) ging Kanye West tekeer over de Amerikaanse webwinkel Zappos. Hij beschuldigde de online shop ervan inferieure producten te verkopen. “Ik kreeg een gigantische ruzie met het hoofd van Zappos waarin hij mij probeerde te vertellen waar ik me op moest focussen. Maar ondertussen verkoopt hij aan iedereen al deze shit-producten, zijn hele ‘ding’ is gebaseerd op het verkopen van shit-producten.”

Maar in plaats van dat Zappos op standje negeren ging of met een te serieus persbericht in de aanval (of verdediging) ging, koos Zappos voor een andere aanpak. Als Kanye West zegt dat je shit-producten verkoopt en dat is in jouw ogen niet zo, misschien moet je dan maar écht shit-producten verkopen. En dus verkoopt Zappos sinds kort een heuse wc-/gootsteen-ontstopper.

Zappos Kanye shit product

De bijbehorende productinformatie maakt het geheel af. “Interesse in een shit-product? Dan ben je op de juiste site. Hier bij Zappos.com verkopen we maar al te graag shit-producten aan iedereen! This is the throne, everyone has been watching (verwijzing naar de wc én naar Kanye’s album ‘Watch the Throne’, red.). Zappos noemt de ontstopper ‘het perfecte cadeautje voor de man die alles heeft’. Wel benadrukt de webwinkel dat er ‘voldoende focus’ voor nodig is om het product zo goed mogelijk te kunnen gebruiken. Ook waarschuwt het dat het shit-product niet in de buurt van fans geplaatst moet worden.

Wat ons betreft is het een dikke 1-0 voor Zappos en we zijn benieuwd of Kanye West, die erom bekendstaat best wat verbale stoten uit te kunnen delen, hier nog op gaat reageren of dat hij het er toch maar bij laat.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch