Zalando verkoopt mondkapjes

Zalando verkoopt mondkapjes

Na onder andere About You gaat nu ook Zalando mondkapjes verkopen tegen schappelijke prijzen. De Duitse fashiongigant biedt ze al aan vanaf één euro in alle 17 landen waar het online actief is.

Zalando maakt gelijk duidelijk niet te willen verdienen aan dit type producten. De winst wordt namelijk gedoneerd aan internationale hulp tegen het coronavirus.

Drie weken terug kondigde Otto-dochter About You aan mondkapjes tegen kostprijs te verkopen. Met Zalando staat er wederom een grote fashion-speler op die consumenten wilt voorzien van betaalbare mondkapjes, nu het aanbod zo schaars is én er steeds meer geluiden opgaan om de kapjes te dragen in het openbaar.

Mondkapjes verplicht in Duitsland en België

Sinds deze week is het bijvoorbeeld in Duitsland verplicht om er eentje te dragen in openbare gelegenheden. En vanaf 4 mei worden ze ook verplicht in het openbaar vervoer in België. Nederland is momenteel nog in dubio over een mogelijke verplichting.

‘Met een mondkapje kun je anderen beschermen’

“Dankzij ons netwerk van partners en onze productie van huismerken, zijn wij in staat om vanaf vandaag non-medische mondkapjes te verkopen”, zo zegt het bedrijf in een persbericht. “Wij zijn van mening dat iedereen toegang moet hebben tot een mondkapje. Door betaalbare mondkapjes aan te bieden kunnen mensen anderen om hen heen beschermen en de medische mondkapjes overlaten aan de mensen in de zorg.”

Iedereen moet toegang hebben tot mondkapjes.

Meer designs in de komende weken

De mondkapjes worden verkocht vanaf één euro per stuk en momenteel is er nog weinig variatie in het aanbod. Maar Zalando heeft al gezegd dat het ’t assortiment de komende weken verder zal uitbreiden met meer verschillende designs.

Zalando mondkapjes

Gerelateerde berichten