‘Zalando verkiest Nederland boven België voor dc’

‘Zalando verkiest Nederland boven België voor dc’

Zalando zou een nieuw distributiecentrum liever in Nederland willen vestigen dan in België. Mocht deze beslissing waarheid worden, dan is dit het zoveelste bewijs dat ons land nog steeds achter de feiten aanloopt.

Allemaal zeker is het nog niet, maar het lijkt er toch sterk op dat Zalando voor Nederland kiest om haar nieuwste distributiecentrum te openen, in plaats van het Waalse Dour-Elouges. Daarmee grijpt ons land sowieso naast 1500 nieuwe jobs, maar laat het tegelijkertijd ook aan andere internationale ecommerce-bedrijven zien dat ze hier waarschijnlijk weinig hebben te zoeken.

Ondanks dat Doul-Elouge verwoede pogingen heeft gedaan om het ‘dc’ naar ons land te halen, ziet Zalando er volgens bronnen van De Tijd toch vanaf. Reden? Bij de noorderburen zijn de loonkosten veel gunstiger en zijn de regels voor nachtwerk nog steeds een stuk flexibeler. En daarnaast speelt het onrustige sociale klimaat in Wallonië ook een rol.

16.500 jobs misgelopen

Dat Zalando ons land voorbijgaat en daarmee ook 1500 jobs, is eigenlijk geen verrassing meer te noemen. De afgelopen vijf jaar zijn er ruim 16.500 jobs gecreëerd in onze buurlanden voor logistieke ecommerce-activiteiten. 16.500 nieuwe jobs die ons land dus misliep…

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten