lightspeed ecommerce

Xcommerce pakt uit tijdens innovate2011

xcommerce magentoTijdens de Innovate Developer Conferentie 2011 hebben eBay en PayPal officieel Xcommerce gelanceerd. Xcommerce is het nieuwe platform voor open commerce, dat mede ontstaan is na de overname van Magento en voor de lancering is groots uitgepakt.

Innovate Developer Conferentie 2011, op Twitter te volgen via #innovate2011, is een eendaagse beurs, die gistermiddag begonnen is in San Francisco. Zo’n tweeduizend experts uit het bedrijfsleven komen bij elkaar om te praten over de trends en ontwikkelingen voor de nabije toekomst. De ideale gelegenheid dus voor eBay om haar nieuwe kindje aan de wereld te tonen.


Bron foto: Guido Jansen via Twitter

Xcommerce officieel gelanceerd
Dit was de officiële lancering maar eigenlijk bestaat X.com al wat langer, als project van PayPal. Maar met de samenwerking met Magento die na de overname ontstaan is, is het project echt in een stroomversnelling geraakt en echt een van de paradepaardjes van eBay geworden. De plannen waren eigenlijk al bekend: Xcommerce gaat fungeren als oplossing om eBay, PayPal, Magento maar ook alle externe oplossingen die nu in fysieke winkels en oplossingen van andere softwarebedrijven, samen in een platform te kunnen plaatsen.

Het biedt ecommerce in een cloudomgeving en is gebaseerd op open source en zal uiteindelijk alle benodigde tools gaan bieden die je nodig hebt om online te kunnen verkopen; van winkelwagentjes tot betalingsdiensten, voorraadbeheer, marktplaatsintegratie, fiscaal beheer et cetera.

Hiervoor worden veel samenwerkingen gesloten waarvan er al verschillende tijdens het evenement besproken zijn.  Zo is bekend dat het Facebook Open Graph systeem binnen Magento (en Xcommerce) geïntegreerd wordt om zo meer sociale toepassingen te creëren. Het bedrijf Adobe gaat met Xcommerce samenwerken als statistiekenpartner. En natuurlijk is er gesproken over de nieuwe betaalmethode van PayPal. Het wordt mogelijk om straks te bestellen met alleen je PayPal gebruikersnaam en wachtwoord, zonder dat je eerst een heel account met adresgegevens moet maken.

Veranderende detailhandel
PayPal Nederland reageerde positief op de lancering van Xcommerce. Zo zijn ze van mening dat  mobiele, sociale, lokale en digitale innovaties de manier waarop consumenten winkelen de komende jaren aanzienlijk zal laten veranderen. Eelco van Wijk, algemeen directeur PayPal Nederland geeft aan “De komende tien jaar zal retail meer veranderen dan in de hele vorige eeuw is gebeurd.” Internet en mobiele technologieën, als barcode scanners, zorgen ervoor dat een consument niet alleen offline kan kopen, maar ook via de mobiele telefoon.

Zelf Xcommerce proberen?
Xcommerce is per direct beschikbaar. Standaard gebruik is gratis voor geregistreerde gebruikers. Premium diensten worden waarschijnlijk volgend jaar toegevoegd. Om toegang tot Xcommerce te krijgen, kunnen deelnemers zich registreren op www.x.com.

Gerelateerde berichten