menu
Wordt CCV familiebedrijf van het jaar?

Wordt CCV familiebedrijf van het jaar?

Betaaloplossing CCV strijdt momenteel met drie andere bedrijven om de Familiebedrijven Award 2016. Het Arnhemse bedrijf is doorgedrongen tot de finale van deze prijs, die elk jaar wordt uitgereikt aan een excellerend familiebedrijf van vaderlandse bodem. Deze week werden de vier finalisten bekendgemaakt. 

De finaleplek van CCV, dat twee jaar geleden webwinkelsoftware-aanbieder BiedMeer overnam en het omdoopte tot CCV Shop, komt voort uit een lijst van tien genomineerden die is samengesteld door KPMG. Daarvan pikte de jury er uiteindelijk vier uit. Naast CCV maken ook Enza Zaden, NNZ en VDL Groep kans op de prijs. Volgens juryvoorzitter John Fenterer zijn innovatie, onderzoek en buitenlandse expansie belangrijke pijlers voor de economie. “Dat de vier uitverkoren familiebedrijven deze pijlers tot een belangrijke focus hebben gemaakt, heeft de doorslag gegeven bij onze keuze”, zo legt hij uit. De winnaar wordt op 7 april bekendgemaakt.

Van boekhoudkantoor naar Europees bedrijf
Zogezien is de nominatie van CCV een logische. Het bedrijf werd opgericht als boekhoudkantoor maar daarmee zou het geen vermelding op dit blog hebben gekregen. Het wist de afgelopen uit te groeien tot een bedrijf met bijna duizend medewerkers in zowel binnen- als buitenland. Innovatie heeft het ook laten zien aangezien het transformeerde van een boekhoudkantoor naar een licentiehouder van een Europees boekhoudsysteem. In Nederland was CCV een van de eerste bedrijven die pinautomaten voor betalingen invoerde en momenteel zijn zes op de tien betaalautomaten van hen.

Online transacties verwerken
Met de overname van BiedMeer biedt CCV inmiddels ook webwinkelsoftware en online transactieverwerking aan. Het bedrijf heeft sinds 2007 een vergunning van De Nederlandsche Bank om transacties te verwerken en dit biedt ze ook veel mogelijkheden voor ‘big data’-toepassingen. Algemeen directeur Enny van de Velden vertelt dat hoewel veel mensen bij een familiebedrijf denken aan een traditioneel en behoudend instituut, CCV zich continu aanpast aan de markt en omstandigheden. “De opdracht, die ik van mijn vader meekreeg was een nieuwe, innovatieve, Europese strategie te ontwikkelen, waarbij de pinautomaten als pijler aangevuld worden met nieuwe technologie. Daarin hebben we de laatste jaren belangrijke stappen gezet”, zo zegt ze.

Ivo Rupert, een van de directieleden van CCV Shop, vertelt ons telefonisch trots te zijn op de nominatie. “De jury bevestigt de kracht van de combinatie tussen het sterke familiebedrijf CCV en CCV Shop, waarmee we nu innoveren in de wereld van de retailer.”

Stichting Familie Onderneming
De Familiebedrijven Award wordt georganiseerd door de Stichting Familie Onderneming die in 2012 in het leven werd geroepen. Deze organisatie wijst op het belang van familiebedrijven voor onze economie, aangezien 69 procent van de ondernemingen een familiebedrijf is. De ruim 260.000 familiebedrijven dragen verder voor ruim de helft bij aan het bruto nationaal product en 49 procent van de werknemers in ons land staat bij een familiebedrijf op de loonlijst.

Familiebedrijven Award - genomineerden
De genomineerden voor de Familiebedrijven Award 2016.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch