WMS-aanbieder Fulfilment-Software komt met nieuwe features

WMS-aanbieder Fulfilment-Software komt met nieuwe features

Fulfilment-Software is een nieuwe speler in de magazijnsoftware-wereld. De online clouddienst voor webwinkeliers, fulfilmentbedrijven en groothandels bestaat sinds vorig jaar en is momenteel hard bezig om het klantcontact te intensiveren. Ook komt het met een realtime dashboard voor orderpickers en –packers.

Het in Gorinchem gevestigde Fulfilment-Software heeft naar eigen zeggen meer dan 1,3 miljoen orders via haar fulfilment verwerkt, 224 duizend producten en voorraden beheerd en heeft inmiddels 250 klanten aan zich weten te binden.

Ontwikkelingen aan de software

Voor het eerste kwartaal van dit jaar heeft het voor haar magazijnsoftware onder andere een realtime dashboard op de roadmap staan. Hiermee kunnen orderpickers en –packers in één overzicht de status van de bestellingen inzien. Verder introduceert het Zonepicking en Single Orderpicking. Het eerste is een zone-picksysteem waar de orderbakken tijdens het orderpicken naar de pickers worden getransporteerd of waar alle samenhangende producten worden opgeslagen in vooraf bepaalde zones.

“Hierdoor worden loopafstanden geminimaliseerd en kunnen orderpickers zich focussen op de pickactiviteiten. Enkel de producten die actief worden besteld, liggen in deze zones of hier worden zones voor gecreëerd, waardoor de orderdoorlooptijd aanzienlijk wordt verkort”, zo legt accountmanager Wouter Schreur uit.

Single Orderpicking is vooral gericht op de B2B-markt en zorgt ervoor dat de hele bestelling in één keer wordt gepickt. “De hele bestelling wordt opgehaald en direct verpakt tijdens het picken, wat overbodige handelingen beperkt. Klanten kunnen zelf in het WMS-systeem aangeven wanneer zij deze order wensen te ontvangen. Deze ontvangstdatum bepaalt de volgorde voor de pickers”, aldus Schreur.

Internationaal uitbreiden

Vanaf de zomer wil Fulfilment-Software internationaal verder uitbreiden. De software zal vertaald gaan worden en ook over de landsgrenzen ter beschikking worden gesteld. Er wordt gehint naar een lancering in het Verenigd Koninkrijk.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten