lightspeed ecommerce

Winkelen met je webcam

Zie je een leuk truitje of broek in een webwinkel en wil je weten hoe deze je eigenlijk staat? Marketingbureau Zugara heeft er wat op bedacht. Via de webcam kun je nu zelf online kleding passen.

Een leuk kledingstuk online is natuurlijk enkel nog dat.  Of het ook past bij je overige kleding, niet vloekt in kleuren of dat het je eigenlijk wel staat, is lastig te zien met online kleding. Hier heeft Zugara.com, een Amerikaans marketingbureau wat op gevonden. Door voor je webcam te gaan staan kun je het kledingstuk uit de winkel over jezelf aantrekken. Je ziet dan precies hoe het je zou staan!

Alhoewel meer webwinkels hiermee experimenteren, bijvoorbeeld door een foto te laten uploaden, werkt het dit keer echt met de webcam. Zo kun je na het aansluiten zelfs door de webwinkel surfen zonder muis en keyboard maar met je handen aangeven of je iets anders aan wilt trekken.

Helaas is het nog een 2D gebeurtenis. Een T-shirt ziet nog niet echt je lichaamsmaten en zal dan ook niet mooi strak om je lichaam komen te hangen. Echt zien of het je staat blijft moeilijk en zou waarschijnlijk pas met een 3D view mogelijk zijn. Wel is het een leuke manier van winkelen. Het kan toch net dat extra zetje zijn om iets te kopen als je ziet dat goed staat bij je overige kleding bijvoorbeeld. Meer informatie over het project: Weareorganisedchaos.com

Of wat wij eigenlijk de beste feature vonden, een foto maken om te kijken wat je vrienden ervan vinden. Laat je webwinkel adres klein in beeld zetten en je hebt een social media campagne te pakken! Welke Nederlandse webwinkel pakt dit op?

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten