Win jij dit jaar een Shopping Award?

Win jij dit jaar een Shopping Award?

Het award-seizoen is weer geopend. Met in maart de uitreiking van toch wel de meest prestigieuze awards in de Nederlandse ecommerce: de Shopping Awards. Wat enkel jaren terug nog bekend stond als de Thuiswinkel Awards, komt ook dit jaar weer in twee edities: een uitreiking voor de grote webwinkels en eentje voor de kleinere spelers.

Voor genomineerden en andere geïnteresseerden zijn in maart slechts twee data belangrijk: 8 en 29 maart. Op deze eerste dag vindt het Shopping Award Event plaats. De precieze locatie moet nog worden bekendgemaakt, maar zeker is in ieder geval dat het in de regio Utrecht plaatsvindt. Tijdens dit ecommerce-event worden de winnaars onthuld van de Shopping Awards Publieksprijzen XS en de winnaar van de Beste Starter Award. Vooral die laatste is er eentje die wij altijd nauwlettend in de gaten houden, omdat hier winnaars uitkomen die je de komende jaren wilt volgen.

Zo won in 2016 Picnic deze award en het bedrijf is sindsdien alleen maar verder uitgegroeid tot een ecommerce-speler van formaat. En vorig jaar werd Zamro uitgeroepen tot beste starter, wat ook nog eens extra speciaal was omdat het een b2b-webwinkel is.

Nieuw: Intershop B2B Award

Dit jaar wordt er sowieso meer stilgestaan bij webwinkels die aan andere bedrijven verkopen. In oktober vorig jaar vroeg Intershop er al om: waar blijft de B2B Shopping Award? En het bedrijf heeft het niet bij een simpele oproep gelaten, want nog geen maand later werd bekend dat er gestreden kan worden om een B2B Shopping Award en is Intershop de sponsor van de prijs. Deze award wordt weliswaar niet bepaald door het publiek, maar door een vakjury. De allereerste B2B Award zal worden uitgereikt in hotel Huis ter Duin op 29 maart.

Ben jij genomineerd voor een Shopping Award, maar kun je nog wel wat hulp gebruiken? Kom dan naar de Webwinkel Vakdagen op woensdag 24 januari, want dan wordt er – direct voorafgaand aan de Thuiswinkel.org-nieuwjaarsreceptie – de sessie “Hoe win je een Shopping Award Vakprijs” gehouden. De sessie start om half vier en duurt een uur. Hierin kun je onder andere aan de juryleden vragen waar ze op letten bij ingezonden cases en wat zij belangrijk vinden in de motivaties.

Uitreiking Shopping Awards

Zet deze data dus alvast in je agenda: 8 maart, het Shopping Award Event, met daarin de uitreiking van de Publieksprijzen XS en de uitreiking van de Beste Starter Award. En 29 maart het Shopping Awards Gala, met de uitreiking van de Shopping Awards Publieksprijzen XL, de Shopping Awards Vakprijzen waaronder de eerdergenoemde B2B Award, de Game Changer Award en de Lightspeed Ecommerce50.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten