menu

Welke wijnwebwinkel is de beste?

wat is de beste webwinkel voor wijn?Waar kun je het beste online je wijnen kopen? Bij welke webwinkel is de service ouderwets goed? De site duidelijk en het assortiment breed en boeiend? Vakblad Perswijn zoekt het uit, maar heeft daarbij wel jouw hulp nodig.

Uitgeverij de WijnPers heeft al verschillende jaren een prijs voor de beste wijnwinkel van het jaar maar voor het eerst is dit jaar daar ook een aparte categorie voor de beste webwinkel voor wijn bijgekomen. “Afgelopen jaar heeft By the Grape dat georganiseerd. Dat was ontzettend leuk en goed gegaan, alleen heeft die site nu zijn eigen webwinkel gestart. Om het objectief te houden is er in samenwerking met hen voor gekozen het dit jaar te combineren met de prijs voor de beste wijnwinkel.” Zo geeft Anne van Melick van Uitgeverij de WijnPers aan.

Ruim 200 webwinkels met wijn!
Kiezen is nog niet eens zo makkelijk want er zijn ruim tweehonderddertig wijnwebwinkels genomineerd. Gelukkig heb je tot en met 9 september de tijd om te stemmen. De tien webwinkels met de meeste stemmen gaan door naar een volgende ronde. Daar gaat een vakjury ermee aan de slag om de winnaar te bepalen. Die onderwerpt de webwinkels aan een nauwkeurig onderzoek en vraagt de winkeliers mogelijk zelfs om aanvullend cijfer- en documentatiemateriaal mocht er niet direct een duidelijke winnaar uit de bus rollen.

De vakjury bepaalt uiteindelijk welke winkel wordt uitgeroepen tot Wijnwebwinkel van het jaar 2013. De jury bestaat uit specialisten op het gebied van wijn, maar ook bijvoorbeeld ecommerce hoogleraar Cor Molenaar is daarbij van de partij. De bekendmaking en huldiging vinden plaats tijdens de Perswijn Winterproeverij op 21 oktober bij Kasteel Wittenburg in Wassenaar.

Dus, waar wacht je nog op! Geef jouw favoriete wijnwebwinkel jouw stem en kijk stiekem gelijk even rond wat er verder zoal op die markt aan pracht en praal te vinden is.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch