menu
lightspeed ecommerce

Wehkamp in top10 webonly Europa

Wehkamp in top 10 Europese Webwinkels WebonlyEerder schreven we al over de top tien webwinkels van Europa waarvan enkele eigenlijk nog onbekend in Nederland zijn. Dat de Nederlandse webwinkels in Europa ook onbekende namen zijn mag duidelijk zijn. Onze Bol.com en Wehkamp.nl zijn vrijwel enkel in Nederland actief. Toch doen ze mee op het hoogste niveau!

Top tien webonly webwinkels van Europa
Zo staat Wehkamp.nl in de top tien van grootste Europese webwinkels als we kijken naar webonly bedrijven. Tenminste, dat schat Internetretailer, de uitgever van de Top 300 Europe. De enige omzetcijfers die ze niet schatten in dit top tien lijstje, is die van Wehkamp, die zelf hun omzetcijfers openlijk publiceren. Alle overige cijfers zijn gebaseerd op een schatting.

1. Amazon.com
2. CDiscount.com
3 Vente-Privee.com
4. Ocado LTD.
5 eBuyer Ltd.
6. Conrad Holding
7. Play.com
8. Wehkamp.nl
9. Rue du Commerce
10. Weltbild Publishing Group

Wehkamp en Bol.com t.o.v. Europa
Wehkamp staat met 441 miljoen euro omzet dus netjes op een achtste plaats van webonly webwinkels in Europa. Het is in dit lijstje wel de kleinste stijger. Want volgens Internetretailer stijgt Wehkamp in 2010 maar met 3,76 procent. Of dat klopt is maar de vraag want Wehkamp geeft zelf openlijk via website aan dat de omzet met twaalf procent gegroeid is.

In de totale top 300 Eurpese webwinkels van 2010 staat Wehkamp netjes negentwintigste. Acht plaatsen voor Bol.com die met 318 miljoen euro omzet genoegen moet nemen met een 37e plaats in de lijst van alle Europese webwinkels.
 

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch