lightspeed ecommerce

Weer iDeal-storingen rond feestdagen

Weer iDeal-storingen rond feestdagenHet gaat weer lekker de laatste tijd met iDeal. Onderhoud en storingen teisteren het online betalingssysteem, maar nog meer de webwinkels die het als betaaloptie aanbieden en moeten toezien hoe klanten vertrekken als iDeal op dat moment niet werkt.

Vanmorgen iDeal storing bij de ING
Vanmorgen was het mis bij de ING Bank. De website is wel gewoon bereikbaar, maar inloggen op Mijn ING is niet mogelijk. Hierbij is ook iDeal getroffen. De storing begon om half tien vanochtend en doet zich as we speak nog steeds voor. [Update: Om 14.30 uur lijken de eerste iDeal-betalingen via ING weer mogelijk.]

Vorige week woensdag was er ook al een storing bij de ING, waardoor klanten van deze bank geen betalingen konden doen via iDeal. En vorige week zaterdag was er onderhoud bij de Friesland Bank, wat inhield dat er vanaf acht uur ’s avonds tot zeven uur ’s ochtends de volgende dag geen iDeal-transacties werden verwerkt. Verder waren er iDeal storingen op 8 november (alleen ABN Amro) en 15 november (heel iDeal 5 uur lang plat) maar die waren nog relatief ver voor de feestdagen.

Vorig jaar in de maand november was het ook al diverse keren raak met verschillende iDeal-storingen. Nu zullen werkzaamheden, waardoor iDeal-transacties tijdelijk niet verwerkt worden, altijd wel plaatsvinden en dan vooral ’s nachts, maar storingen overdag, zijn funest voor webwinkeliers. En dan met name als ze gebeuren vlak voor de feestdagen. Dit kan webwinkeliers duizenden euro’s kosten.

mijn ing door storing niet bereikbaar, betalingen via ideal niet mogelijk

iDeal steeds populairder
Ondanks de recente storingen en werkzaamheden levert iDeal niks in qua populariteit. Sterker nog, in de maand oktober werd er ruim 8,3 miljoen keer afgerekend via het online betaalsysteem en dat is een nieuw record. Dit jaar zijn er al meer dan 75,4 miljoen transacties verwerkt, terwijl vorig jaar rond deze tijd de teller op 54,4 miljoen stond.

We zijn benieuwd waarop de teller had kunnen staan, als het afgelopen 30 dagen wel foutloos gewerkt had?

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch

Gerelateerde berichten