menu
lightspeed ecommerce

Webwinkelsoftware kost 780 miljoen in UK

webwinkelsoftware groeitDe totale investeringen in webwinkelsoftware in het Verenigd Koninkrijk zal dit jaar zo’n 780
miljoen euro bedragen. Een groei van 14%. Online ondernemers investeren in alle aspecten van de webwinkelsoftware om te kunnen voldoen aan de vraag van de consument.

Het totaal aan webwinkelsoftware groeit
Uit onderzoek voor Econsultancy’s ‘E-commerce Platforms Buyer’s Guide 2011’ blijkt dat de ecommerce-technologiesector met 14% zal groeien dit jaar. Deze verwachting is gebaseerd op de gecombineerde omzetten van leveranciers van webwinkelsoftware. Dat bestaat uit de technologie, onderhoud en diensten en  consultancy aan e-commerceplatforms. Maar ook de inkomsten uit bijbehorende ecommerce-technologie als binnen een site zoeken, analytics, testen en optimalisatie zijn hierbij inbegrepen.

Webwinkelsoftware continu in beweging
“Webwinkelsoftware moet constant veranderen, om het consumentengedrag en de toegenomen mogelijkheden die worden geboden door technologie bij te benen. Het is zowel een spannende als een uitdagende tijd voor ecommerce-professionals, aangezien de platforms die ten grondslag liggen aan deze industrie constant in beweging zijn”, aldus analist Jake Hird van Econsultancy.

“De noodzaak om technologie en marketingtools als CMS, CRM, analytics, e-mail en social media te integreren, dwingt ondernemers om hun mogelijkheden te ontwikkelen. Tegelijkertijd worden de klantenverwachtingen steeds hoger, met gebruikers die een moeiteloze ervaring met online winkelen via diverse media verwachten.”

Trends in software
De grootste trends in deze markt die we kunnen verwachten dit jaar zijn onder andere dat digitale reuzen ecommerce-mogelijkheden gaan ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is Facebook, dat op den duur eigen webwinkelsoftware zal creëren. Verder zal de (online) handel steeds socialer worden, dankzij de aanhoudende integratie van social media. Mobiele commercie zal volwassen worden en dienen als een brug naar een multichannel retail, een onderneming die via diverse kanalen (stenen winkel, internet, mobiel) werkzaam is. De trend is dan ook dat online ondernemers zowel online als offline operatief zullen zijn.

Een overzicht van Nederlandse webwinkelsoftware aanbieders die de software goed blijven door ontwikkelen is zowel op Webwinkel Opzetten als op Ondernemen en Internet te vinden.

Tags

Reacties