menu
lightspeed ecommerce

Webwinkels en hun nutteloze EK-gadgets

webwinkels en hun nutteloze EK-gadgetsBij elk WK of EK voetbal worden, onder andere door grote biermerken, weer diverse gadgets op de markt gebracht. Een boel webwinkeliers doen hier ook aan mee, maar niet iedereen verkoopt even nuttige gadgets. Wij keken naar de meest nutteloze.

Over een maand barst het voetbalgeweld pas écht los, want dan zal Nederland proberen een nóg beter resultaat te halen dan twee jaar geleden, toen het in de finale van het WK in Zuid-Afrika uiteindelijk Spanje als winnaar van het toernooi moest accepteren. En ook bij dit toernooi krijgen de fans weer talloze nieuwe gadgets voorgeschoteld waarmee ze niet alleen een leuk evenement kunnen beleven, maar waarmee ze natuurlijk ook bewust en onbewust reclame maken voor het desbetreffende bedrijf.

Een van de outsiders is de kratstoel, want die is niet door een grote multinational gemaakt, maar gewoon door een stel vrienden. Ze hadden twee jaar geleden al het plan opgevat om een stoel te maken die je gemakkelijk op een staand of liggend kratje kan bevestigen, maar hadden toen te weinig tijd hadden om het WK-klaar te maken. Nu is ‘ie er alsnog en de kratstoel belooft een succes te worden.

De EK-pet
Maar er zijn natuurlijk ook een aantal gadgets waarbij wij onze vraagtekens zetten. Neem nou de EK-pet. Hartstikke leuk natuurlijk, zo’n klep van 50 centimeter lang, en om de prijs (€4,95) hoef je het ook niet te laten, maar waarom staan er Poolse vertalingen van een aantal populaire voetbal gerelateerde termen ("Hey, biertje!", "Doelpunt", "Voetbal", "Buitenspel", "Penalty" en "Bitterballen") aan de binnenkant van die klep? Alle drie de groepswedstrijden van het Nederlands Elftal worden in Charkov gespeeld en dat is nog altijd een stad in de Oekraïne, dat andere gastland. Maar als Nederland de groepsfase nou niet overleeft, heb je met die pet dus helemaal niks aan Poolse vertalingen…

De bierhoed
Een goed voetbaltoernooi is haast onlosmakelijk verbonden met bier. Veel bier. Het is niet voor niets dat biermerken als Heineken, Bavaria en Amstel haast keer na keer inspringen op de oranjekoorts en ieder toernooi een eigen gadget op de markt brengen. Maar niet iedereen weet bier met voetbal even goed te associëren. Want deze hoed kan dan misschien wel zes biertjes dragen, maar je biertjes kunnen zo wel erg gemakkelijk gejat worden door een (half)dronken fan achter je. En thuis, gezellig met vrienden, draag je deze hoed niet, lijkt ons.Hoge hoeden
Er zijn nog meer nutteloze hoofddeksels. Zoals deze National Guards-hoed, of zoals de omschrijving luidt: “Oranje berenmuts, zoals deze gedragen wordt in het Verenigd Koninkrijk”. Een oranje berenmuts hebben wij echter -gelukkig- nooit gedragen zien worden aan de andere kant van het Kanaal. En is zoiets veel te warm voor de verwachte temperatuur zo rond juni, juli? Yup! En is het hoogst irritant als je met die hoge muts in het stadion, in de kroeg of op een plein naar de wedstrijd staat te kijken en degene achter je ziet niks van het spelletje? Check!

En wat te denken van deze hoed? Kan het nog hoger (lees: irritanter)?

Oranje sumoworstel-kostuum
Bol.com heeft een speciale landingspagina aangemaakt voor het naderende EK en een van de producten waarmee ze reclame maken is dit merkwaardige oranje sumoworstelaars-kostuum. Kan iemand ons uitleggen wat dit met voetbal te maken heeft?

Wolter Kroes
Tsja, wat moeten we hier verder nog over zeggen?

Tags

Reacties