menu

WebwinkelKeur introduceert nieuwe widget

WebwinkelKeur introduceert nieuwe widgetWebwinkelKeur heeft deze week een nieuwe widget geïntroduceerd. De laatste klantervaringen worden nu niet langer statisch, maar afwisselend weergegeven. De widget kan ook volledig gepersonaliseerd worden. Afmetingen, kleur en weergave zijn gemakkelijk te wijzigen. De vernieuwde widget is de eerste stap richting een betere integratie van WebwinkelKeur en het bijbehorende klantenbeoordelingsysteem.

WebwinkelKeur heeft de vernieuwde widget aangekondigd op het eigen blog. Hierin staat wat er allemaal is veranderd en wat de leden allemaal kunnen aanpassen aan de widget. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor een lijstweergave waarin de nieuwste ervaringen onder elkaar worden weergegeven, of voor een slider waarbij de nieuwste ervaringen elkaar automatisch afwisselen. De oude widget zal voorlopig nog worden ondersteund, maar het keurmerk wil deze wel gefaseerd laten verdwijnen, zodat iedereen uiteindelijk dezelfde herkenbare widget gebruikt.

Zoals gezegd moet de widget de eerste stap vormen richting een vernieuwd WebwinkelKeur. Marcel Landeweerd van het non-profit keurmerk liet aan ons weten het platform de komende maanden verder te willen ontwikkelen en dat ze zich nu echt gaan inzetten op het gebied van innovatie. “De komende maanden zal ook gewerkt worden aan weergave van alle beoordelingen en het geven van klantbeoordelingen binnen de eigen webwinkel. Bezoekers hoeven zo niet de webwinkel te verlaten om ervaringen te bekijken of te delen. Hiermee is WebwinkelKeur de eerst webwinkel beoordelingstool die dit op deze manier realiseert.”

Het in 2010 gestarte WebwinkelKeur is in feite een combinatie tussen een keurmerk en een klantbeoordelingstool. Volgens de organisatie zorgt die combinatie ervoor dat webwinkels zowel door Stichting WebwinkelKeur als door de eigen klanten beoordeeld worden. “Dit geeft een beter beeld van de dienstverlening van een webwinkel dan een traditioneel keurmerk of klantbeoordelingstool kan geven. Meer dan 750 webwinkels hebben zich inmiddels bij WebwinkelKeur aangesloten.”

WebwinkelKeur widget

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch