Webwinkelcommunity nu Google-vrij

Webwinkelcommunity nu Google-vrij

Wat nu als je als webwinkelier even wilt overleggen? Veel webwinkeliers hebben verschillende telefoonnummers en e-mailadressen van gelijkgestemden en anderen gaan naar beurzen of events. Maar wie online ook graag even spart met anderen, kan natuurlijk ook terecht op fora. Bij Webwinkelcommunity kan dat nu ook zonder dat Google meekijkt.

Wat zijn nu de ervaringen van andere webwinkeliers? Soms wil je even van een ander horen wat de ervaring is rond die ene psp, same day delivery, duurzaam verpakkingsmateriaal of andere zaken waarbij je liever niet hebt dat je gesprekspartner een commercieel belang heeft bij het gesprek. Je zoekt dus onafhankelijke webwinkeliers. Via fora als Webwinkel Forum, algemene communities, zoals die op Linkedin veel zijn te vinden, of andere social media kun je al snel bij tienduizenden webwinkeliers terecht. Het nadeel van dit soort plekken echter is dat Google ook meekijkt.

‘Webwinkelcommunity Google en klantvrij’
Wat nu als je vraag wat persoonlijker is? Of wat nu als je wilt innoveren of juist een kritiek geluid over een huidige partner of klantenoplossing wilt delen? Dan wil je misschien niet dat je potentiƫle klanten meekijken. Webwinkelcommunity ontdekte deze vraag bij haar bezoekers en heeft er om die reden voor gekozen om de community besloten te houden. Ook voor Google. De hele community is om die reden afgesloten van zoekmachines en om lid te worden moet je eerst worden goedgekeurd door de initiatiefnemers zelf.

Ook dan wil je misschien niet alles kwijt op een digitaal platform. Vandaar dat de community van plan is om meerdere keren per jaar bij elkaar af te spreken. Om te leren, maar ook om te kunnen netwerken waarbij je elkaar in de ogen kunt kijken en vertrouwelijk over de branche kunt praten. Events zijn vindbaar via de agenda op de site.

Op dit moment zijn zo’n honderd gebruikers lid van het platform. Om deel te kunnen nemen dien je actief te zijn met een webwinkel of in ieder geval kennis kunnen delen die vergelijkbaar is met een webwinkel die minimaal duizend euro omzet per maand heeft. Accountmanagers van softwareleveranciers hoeven zich niet aan te melden.

WebWinkelCommunity

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten