Webwinkel voor gevangenen online

Webwinkel voor gevangenen, Jailshop, opent haar deurenVanaf oktober gaat de webwinkel Jailshop officieel online. Dan kan men alles wat gevangenen mogen hebben online bestellen. De webwinkel is een initiatief van iemand die zelf ooit in de gevangenis heeft gezeten. Een cake met vijl zul je er niet vinden, wel beltegoed, sportschoenen en wenskaarten.

Het idee komt van de 26-jarige Jengo Amadi. De bedoeling is om van de webwinkel een plek te maken waar vrienden en familie van een gevangene alles kunnen bestellen wat in de gevangenis is toegestaan. Want zo mag een waterkoker de cel in, maar dan wel alleen eentje tot 500 watt. Zoiets moet je maar weten. In de webwinkel, die officieel 1 oktober open gaat, wordt met zulke zaken rekening gehouden.

Alles bij elkaar in de Jailshop
De Jailshop is niet alleen een uitkomst voor gedetineerden, ook voor hun familie en vrienden moet het een oplossing bieden. ā€œStel dat je als moeder of vriend een ventilator en slippers wilt kopen voor een gedetineerde, dan moet je naar twee winkels toe. Nu kunnen ze dat in een shop bij elkaar vindenā€, aldus Amadi in het Algemeen Dagblad.

Op de website worden niet alleen handige producten verkocht, ook bijvoorbeeld de naam van een nieuwe advocaat staat erop. Tevens is het mogelijk om via de webwinkel een kaartje te sturen. ā€œJe gaat naar de site, schrijft een tekst zoals ‘Van harte gefeliciteerd’ en dan wordt die kaart voor jou verzonden naar de gevangenis. Eerst zal er alleen keuze zijn uit bestaande kaarten van Greetz, maar vanaf november komen er ook kaarten bij met toepasselijke opschriften zoals ‘Hou je taai daarbinnen’ of ‘Ik mis je, papa’.ā€ Amadi denkt met de webwinkel in ā€˜Ć©Ć©n klap 10.000 gevangenen te dienenā€™.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten