menu

Webwinkel Vakdagen de voorbeschouwing

Op 20 en 21 januari is het weer zover. Dan vinden voor de vierde keer de Webwinkel Vakdagen plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Wij blikken vooruit op de highlights van twee interessante dagen vol ecommerce nieuws.

De Webwinkel Vakdagen zijn uitgegroeid tot hét ecommerce evenement van de Benelux. Ook deze vierde editie brengt een grote verscheidenheid aan exposanten en interessante sprekers. Wij zijn er zeker bij en stippellen ons programma alvast uit.

Woensdag 20 januari 

Op woensdag beginnen we in Arena A met een lezing van John Knieriem. Knieriem is Algemeen Directeur van Intermax Managed Hosting. Hij geeft regelmatig lezingen en schrijft voor één van de grootste marketingblogs van Nederland: Dutchcowboys. John belooft ons in zijn lezing wijzer te maken over de 5 belangrijkste misverstanden over hosting. Wat zijn veelgemaakte fouten en hoe ze te omzeilen? Waar let je op bij de keuze voor een hoster en wat te doen om problemen bij een grote groei te voorkomen? Belangrijke punten, zonder soepele hosting ben je immers nergens. Wij zijn benieuwd of we écht iets te weten zullen komen, of 30 minuten lang naar een sterk staaltje marketing van Intermax mogen kijken.

Wellicht kiezen we dan ook voor Durk Jan de Bruin, tegelijkertijd in Arena B. De oprichter van Startpagina en MijnWinkel heeft zijn strepen in de ecommerce branche ruimschoots verdiend en vertelt ons waarom elke webwinkelier in meerdere webwinkels zou moeten denken. Een optimistische instelling die we graag onderbouwd zien.   

Na Knieriem in Arena A staat Rob van Straten op het programma. Maar nu zijn bedrijf Vivendo, bouwer van Magento webwinkels, surseance van betaling heeft aangevraagd zou hij het wel eens kunnen laten afweten. En jawel, op de website van de Webwinkel Vakdagen wordt met geen woord meer gerept over het optreden van de heer van Straten. Een failliete internetondernemer waarover dubieuze verhalen de ronde doen zou wellicht ook niet de beste spreker zijn voor een ecommerce beurs.

Dit maakt de keuze voor Wijnand Jongen in Arena B makkelijk. De directeur van Thuiswinkel.org behandelt de 10 online verkoop trends van 2010. Leuk onderwerp en een goede voorbereiding op 2010. Bovendien is er minder gevaar voor verzanding in een marketing-praatje door een belangenorganisatie als Thuiswinkel.org.    

Om kwart voor twee worden we door Nando van Essen en Roland Siegers op de hoogte gebracht van de resultaten van een onahankelijk onderzoek naar de wensen van de online consument. Het onderzoek is gericht op logistiek en bezorging. Vooral in het geval van producten die niet door de brievenbus passen bestaan er veel irritaties. Waar liggen de verbeterpunten voor webwinkels?

Donderdag 21 januari

Roelof Lettinga trapt af in Arena B met zijn verhaal over online marketing. Roelof is manager AdMarkt bij Marktplaats.nl. Hij vertelt over de overvloed aan marketingmiddelen die webwinkeliers tot hun beschikking hebben en helpt je te kiezen uit dit enorme aanbod. Hoe maak je succesvol gebruik van mogelijkheden als display advertising en affiliatemarketing?

We gaan nog even door op marketing vlak met Walter van der Scheer om kwart voor twee. In zijn lezing ‘You talking to me?’ behandelt de Sales Manager van Copernica BV het onderwerp Dialoog Marketing. Aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden geeft hij tips voor effectieve campagnes. We zijn benieuwd.     

Nog meer hoogtepunten? Jeroen van Eck bijvoorbeeld om half twee in Arena A. Jeroen is senior eBusiness Consultant bij ISM eCompany en zal ons vertellen over Social Media en hoe deze in te zetten. Hot issue in de webwinkelbusiness!

Uiteraard is er nog meer interessants te aanschouwen op de Webwinkel Vakdagen. Wij laten ons verder verrassen en zien wel waar we uitkomen. We hopen jullie ook. Registreer je op de website van de Webwinkel Vakdagen voor gratis toegang tot het evenement! 

  

          

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan