Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Webwinkel Teitloos overgenomen

Teitloos logoCadeau-webwinkel Teitloos.nl heeft na vier jaar een andere eigenaar gekregen. Begin dit jaar gaf eigenaresse en oprichter Maris Renne via het bijbehorende blog aan dat ze met minder plezier werkte aan haar webwinkel dan vroeger. Het gevoel was niet meer goed. En dus heeft Teitloos.nl nu twee nieuwe eigenaren en gaat Renne verder op haar eigen lifestyle-blog.

Teitloos.nl, “de kleurrijkste shop op het web”, werd in maart 2010 bedacht en opgericht door Maris Renne. Samen met haar vriend runde ze de webwinkel vanuit Haarlem. Tot ze merkte dat ‘het gevoel’ weg was. “Het is geen beslissing die ik even in een weekendje heb gemaakt, maar ik liep al een behoorlijke tijd met een onbestemd gevoel rond”, zo vertelt ze in een van haar blogberichten over het stoppen met de webwinkel en het verkopen van diezelfde shop.

Lol van webwinkel runnen kwam niet terug
In de vier jaar dat Renne haar webwinkel runde, heeft ze veel succes gekend. “Ik heb Teitloos prominent op de kaart gezet, vele successen geboekt, een fantastisch netwerk opgebouwd, mijn partner bij de zaak betrokken en zijn we verhuisd naar een heus bedrijfspand met een knalroze vloer.” Maar dat had uiteraard ook zo zijn keerzijde. “Moeiteloos werkte ik 70-80 uur in de week, stond ik blij op, goot er een sloot koffie in en ging meteen weer aan de slag, vaak tot diep in de nacht. In het afgelopen jaar heb ik heel effectief ‘maar’ zo’n 45-60 uur per week gewerkt, maar merkte ik dat de ‘lol’ er een beetje afging. Hier besteedde ik geen aandacht aan, het leek mij wel logisch dat iets niet jarenlang even leuk blijft. Maar de lol kwam niet terug. Voor mij is dat een grote alarmbel, want als ik ergens geen plezier aan beleef, dan raak ik erop uitgekeken.”

Ze wilde dus stoppen. Zoiets legde ze dan ook voor aan haar vriend, die de marketing voor Teitloos.nl voor z’n rekening nam, en haar accountant. Beiden waren het er in eerste instantie niet mee eens, want de cijfers van de webwinkel deden toch vermoeden dat stoppen een domme beslissing zou zijn. Maar Renne was wars van cijfers en wilde haar hart achterna. En die zei dat stoppen beter was. En dus ging de webwinkel in de verkoop. Het duurde niet lang of er werden twee geschikte kopers gevonden. Moniek en Arno van Schaik hebben sinds vorige maand de webwinkel overgenomen en hebben gelijk van de gelegenheid gebruikgemaakt om de webwinkel grotendeels opnieuw in te richten. De focus ligt nu minder op kleine hebbedingetjes en juist meer op lifestyle en living. Ook zullen ze zich meer gaan richten op producten voor kinderkamers en kinderfeestjes.

Eindelijk via eigen webshop verkopen
In een blogpost van de nieuwe eigenaren blijkt dat ze er zin in hebben. “Ik had al zo vaak bedacht hoe leuk het zou zijn om mijn, hier en daar uit de hand gelopen, hobby om te zetten in een baan en de spulletjes waar ik zelf zo gek op ben via mijn eigen webshop te verkopen”, zo schrijft Moniek van Schaik. “Het overnemen van Teitloos.nl was precies wat ik zocht. Heel veel ervaring met het runnen van een eigen shop heb ik niet, maar met mijn jarenlange ervaring op het net, zal het met de inkoop vast goed komen. Arno zal de IT voor zijn rekening nemen. Maris zal ons samen met haar partner bijstaan achter de schermen, zeker ook op het gebied van social media, daar waar en wanneer nodig.”

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch