menu

Webwinkel offline na klacht van Thuiswinkel Keurmerk

Webhosting provider besluit een webwinkel uit de lucht te halen omdat deze mogelijk onvoldoende toestemming had gevraagd om een keurmerk te mogen handhaven.

Sinds 18 juni komen bij de Thuiswinkel Organisatie veel klachten binnen over de webwinkel Ediscount-store.com. Deze webwinkel voert het Thuiswinkel Waarborg, maar is geen lid van de organisatie.

Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org: “Deze webwinkel is niet bij ons aangesloten. De doorlinkpagina met onze verklaring is dus fake.” Volgens Jongen regent het klachten over E-discountstore.com, dat ook actief is op Speurders en Marktplaats. Twinkle Magazine besloot naar aanleiding van deze berichten, helaas zonder wederhoor van de webwinkel aangezien deze niet bereikbaar was, een bericht te plaatsen op de website.

De webhosting provider mijnhostingpartner.nl welke ook te horen kreeg over de klachten van de Thuiswinkel Organisatie besloot dat dit reden genoeg was om de webwinkel dan maar inactief te maken. “Mijnhostingpartner.nl distantieert zich van malafide praktijken en wil daar ook absoluut niet mee geassocieerd worden.” aldus de provider. Op de website van de webwinkel staat nu: “Wij hebben melding gekregen dat deze site illegale activiteiten uitvoerd. Daarom hebben wij besloten om de site te sluiten. Mvg, Mijn Hosting Partner.”

Dat ze enkel nette klanten wensen is natuurlijk een pre voor deze webhosting provider. Dat ze besluiten dat de mening van een webwinkel keurmerk, en enkele geruchten die door deze organisatie ontstaan, voldoende zijn om een website dan maar op inactief te zetten lijkt ons voor eigen rechter spelen.

Voor zover ons bekend is nog onduidelijk waarom de webwinkel het keurmerk had staan. Waar het misverstand precies vandaan komt. Wel is duidelijk hoeveel macht externe partijen maar weer hebben op jouw en mijn hele onderneming. Als webwinkel ben je compleet afhankelijk van je webhosting provider en van geruchten die over het internet gaan. Als blijkbaar de huidige grootste organisatie jouw webwinkel negatief in het nieuws zet is dat reden genoeg om binnen 48 uur opeens op zwart te gaan. Nog voor je op eventuele berichten reageren kan.

Wat is jullie mening. Terecht of onterecht?

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan