Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Webwinkel koppelen aan Admarkt Marktplaats

biedmeer webwinkel koppelen met marktplaats admarktVeel webwinkeliers zijn al actief op Admarkt, het advertentie-platform van Marktplaats. Met gesponsorde topadvertenties is het een mooie manier om extra bezoekers te krijgen van de grootste veiling- en marktsite van het land. Het was tot nu toe alleen een tijdrovend klusje om allemaal bij te houden. Maar daar komt, in ieder geval voor Biedmeer-klanten, verandering in!

Marktplaats Admarkt advertenties
Voor wie er nu nog steeds niet mee bekend is 😉 Admarkt is het CPC-advertentieplatform van Marktplaats. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld Google Adwords. In deze markt is Google duidelijk de grootste en elke webwinkelier zal daar wel eens naar gekeken hebben. Admarkt, van Marktplaats, kan op wat minder marktaandeel rekenen.

De meeste grote webwinkels hebben Admarkt zeker wel eens geprobeerd en er wordt volop gebruik van gemaakt maar in vergelijking tot Google, is het programma zeker minder populair. Deels is dat juist de charme van dit netwerk. Mede omdat Marktplaats lang niet voor elke website interessant is, is de concurrentie hier flink lager. Het resultaat? Voor een paar euro heb je in Google soms een of enkele kliks, met Marktplaats Admarkt kun je hier nog tientallen bezoekers voor krijgen.

Als traffic wat goedkoper is, is dat voor geen enkele webwinkel verkeerd maar voor de kleinste of de echte starters, eigenlijk nog wel het meest interessant. Toch zijn die er nu nog relatief vaak niet actief omdat het een aardig tijdrovend klusje kan zijn om telkens producten toe te voegen, en nadat deze verkocht zijn telkens weer te verwijderen. Dat lijkt Marktplaats nu zelf ook te hebben ontdekt want ze komen binnenkort met een ware Admarkt-koppeling. Om te beginnen met webwinkelsoftwarebedrijven!

Biedmeer, een van de grotere webwinkelsoftware-aanbieders lijkt hiermee de primeur te pakken te hebben.

Biedmeer-koppeling met Marktplaats Admarkt
Van Biedmeer lezen wij het volgende in een speciaal hiervoor gemaakte handleiding: “BiedMeer en Marktplaats bieden de mogelijkheid om producten via een feed automatisch door te plaatsen op Marktplaats via Admarkt Topadvertenties. Hierdoor is het nog makkelijker om zichtbaar te zijn voor het miljoenenpubliek van Marktplaats.”

Telefonisch geven ze aan dat ze ruim twee maanden met ongeveer twintig klanten deze nieuwe koppeling hebben getest. Sinds deze maandag is de koppeling open voor alle klanten van Biedmeer. Die er overigens zelf niets voor rekent. De enige kosten die je maakt zijn de Admarkt-kosten van Marktplaats zelf.

Marktplaats zelf geeft aan blij te zijn met de koppeling en al blij te zijn met de eerste resultaten en sluit niet uit dat binnenkort meer webwinkelsoftware-aanbieders zullen volgen. Enige nadeel? We hopen niet dat door een makkelijkere koppeling en snel groeiende concurrentie op het netwerk de charme van het tot nu toe relatief goedkopere CPC-netwerk al te snel verloren gaat. We zullen zien!

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch