Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Webwinkel-juriste wint Viva400-award

Webwinkel-juriste wint Viva400-awardCharlotte Meindersma heeft gisteravond een Viva400-award gewonnen. De juriste (en fotografe) won deze mooie prijs in de categorie ‘online’, waarin ze de strijd moest aangaan met onder andere de webwinkeliers Annefrid Imenkamp van Chocstar en Manon van Essen  van Handwriter.nl.

In de categorie ‘online’ zaten niet alleen een aantal webwinkeliers (die niet geheel toevallig ook verschenen in onze lijst van mooiste webwinkeliers!), maar ook een boel mode- en lifestylebloggers. En tussen al deze dames bevond zich dus ook de Haagse Charlotte Meindersma, die als jurist onder andere webwinkeliers voorziet van handig advies omtrent ingewikkelde wetten en regeltjes. Volgens de jury maakt Charlotte met haar weblog wetgeving toegankelijker voor ondernemers en maakt ze juridische materie behapbaar.

Voor Charlotte was het winnen van de prijs een hele verrassing. “Ik had totaal niet verwacht te winnen. De concurrentie was erg groot en mijn beroep is niet sexy of populair.” Ondanks die grote concurrentie, was Charlotte zeker van plan om de award in de wacht te slepen. Ze organiseerde een hele campagne, inclusief bijbehorende site. Ze liet bezoekers zien hoe het eraan toegaat als je online jurist bent en betrok haar fans en stemmers ook bij het gehele proces. “Zo eigenzinnig als ik in mijn werk ben, ben ik dat ook in winnen. Ik geloof dat mijn alternatieve aanpak een grote bijdrage heeft geleverd aan de winst. Daardoor ben ik extra blij met de winst. Het is erkenning voor mijn manier van werken.”


Het filmpje dat Charlotte op haar site plaatste ter promotie van haar nominatie.

Charlotte geeft niet alleen juridisch advies, ook helpt ze met het opstellen van documenten zoals algemene voorwaarden en overeenkomsten. Verder geeft ze regelmatig juridische workshops die bekendstaan om hun toegankelijkheid. Dat geldt ook voor haar eerder genoemde weblog, die vol staat met begrijpelijke informatie die erg nuttig kan zijn voor een webwinkelier.

Viva organiseert al sinds 2008 de Viva 400, een lijst met 400 succesvolle, jonge vrouwen die opvallen in hun vakgebied. Dit jaar zaten er in de categorie ‘online’ meerdere mensen uit de ecommerce-wereld. De eerder genoemde Annefrid Imenkamp en Manon van Essen, maar bijvoorbeeld ook Kay Poelen, eigenaresse van Draagdoeken.nl, en Sabine Palinckx van Felicitatiemuur.nl.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch