menu

Webwinkel in lichaamsdelen online

botten webwinkelDe Duitse onderzoeker Gunther von Hagens is een webwinkel gestart in wel heel bijzondere artikelen. In zijn webshop verkoopt hij producten waarin lichaamsonderdelen zijn verwerkt. Van juwelen tot vrijwel hele lichamen zijn te koop in zijn webwinkel.

 
Online vlees verkopen is eigenlijk al heel normaal, en dat ecommerce het hiernamaals had bereikt was ons ook reeds bekend, maar dat we vanaf die plaats zelf weer de grondstof kunnen zijn voor kunst die via een webwinkel weer verkocht kan worden, vinden we toch wel een luguber idee. Maar het kan! Een onderzoeker heeft een webwinkel gelanceerd waarin botten en organen zo via het internet te bestellen zijn.
 

De onderzoeker Gunther von Hagens is al jarenlang bekend en omstreden. Ook in Nederland is er veel over hem te doen geweest. Hij werd bekend met een door hem ontwikkelde plastinatietechniek. Met deze techniek heeft hij een tentoonstelling van menselijke lichamen en lichaamsdelen opgezet: Körperwelten. 

 
Daarnaast werd hij in Nederland als in het Verenigd Koninkrijk bekend met zijn programma Anatomie voor beginners, waarin hij menselijke lichamen voor de camera ontleedt.
 
Inmiddels is de onderzoeker ook actief met een heuse webwinkel  www.plastination-products.com waaarin hij kunst verkoopt. Met de slogan: “Niets is zo spannend als de realiteit” verkoopt hij op deze manier botten, organen, een torso en soortgelijke artikelen via zijn webwinkel voor prijzen vanaf enkele honderden tot tienduizenden euros per stuk. De artikelen hebben stuk voor stuk een flinke behandeling ondergaan waarbij vocht en vet vervangen zijn met plastic om zo een langere ‘levensduur’ van het artikel te kunnen garanderen.
Bron: Independent.co.uk
 
Niet iedereen kan zomaar bestellen op de webwinkel. Alleen klanten die vooraf zijn gescreend kunnen in de webwinkel een bestelling invoeren. Klanten die nog niet op deze lijst staan kunnen wel een alternatief bestellen.
 
Uiteraard heeft deze webwinkel ook veel weerstand. Onder andere de kerk heeft in Duitsland veel protest laten horen tegen dit initiatief. Hoeveel lichamen inmiddels over de toonbank zijn gegaan is ons nog niet bekend. 
 

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan