lightspeed ecommerce

Webwinkel in België? Dit zijn de regels!

Webwinkel in België? Dit zijn de regels!Als je denkt aan uitbreiding dan is een webwinkel in België op het eerste gezicht een logische stap. De helft van de bevolking spreekt je taal al en ook qua logistiek vormen onze zuiderburen geen ver-van-je-bed-show. Toch zijn er een aantal regels waar je op moet letten als je in België een webwinkel begint.

Steeds meer Nederlandse webwinkels verkopen ook in België en dat is gezien de taal, cultuur en afstand ook geen gekke gedachte. Toch moet je er wel goed bij stilstaan dat er nou eenmaal andere wetten en regels gelden, dat consumenten aldaar andere wensen hebben en dat er van een webwinkel (of webshop, zoals de Belgen het vaak noemen) soms iets anders wordt verwacht dan binnen onze landsgrenzen. Zo is het in België niet verplicht om achteraf betalen aan te bieden, iets wat in Nederland wél het geval is!

Regels over ecommerce België uiteengezet
Een goede voorbereiding is dus vereist. En dat kan heel goed met deze ‘demo-website voor de e-verkoper’. Dit is een initiatief van Infoshopping.be, een informatiecentrum van de Belgische overheid. De website heeft ‘tot doel op een ludieke en duidelijke manier de regels over e-commerce in België uiteen te zetten’. Er worden niet alleen alle stappen uit een webwinkel toegelicht, ook worden de rechten en plichten bij elk van deze stappen verduidelijkt.

Naast de demo-shop kun je ook je kennis over de Belgische ecommerce-regels testen door middel van drie quizzen en kun je de rubriek ‘Waar klacht neerleggen‘ doorlezen als je wil weten hoe je moet reageren bij een probleem met online verkopen. Verder is ook nog een zeer uitgebreide FAQ-sectie met daarin toelichtingen op allerlei punten die je vanzelf zal tegenkomen in de demo-shop.

Gerelateerde berichten