Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Webwinkel IKenIK.nl geeft klanten korting bij iDeal-betaling

Webwinkel IKenIK.nl geeft klanten korting bij iDeal-betaling

IKenIK.nl geeft klanten die met iDeal betalen korting op hun bestelling. Het gaat hier weliswaar om een geringe korting, maar de online verkoper van baby- en kinderartikelen denkt dat het voor een conversieboost kan zorgen, terwijl het tegelijkertijd klanten moet overhalen om voor iDeal te kiezen.

IKenIK.nl verwacht dat webwinkeliers hiermee in de nabije toekomst een directe resultaatverbetering kunnen realiseren. Het betrekt hierbij een onderzoek van Thuiswinkel.org, waarin zou blijken dat diversiteit in betaalmethodes cruciaal is voor een goed conversiepercentage. “Voor webwinkels is dat weliswaar zo klaar als een klontje, maar het is ook kostbaar en ingewikkeld”, aldus IKenIK.nl. “De kosten per transactie zijn hoog. Een betaling achteraf of per creditcard kost een webwinkelier al snel 3 tot 5 euro.”

IKenIK.nl biedt momenteel negen verschillende betaalmethodes aan. Ze zien dat als onderdeel van hun klantenservice. Er wordt ook met aangepaste betaalopties gewerkt voor hun Belgische, Duitse en andere internationale klanten. Welke betaalmethode bovenaan wordt getoond in het rijtje, is afhankelijk van de populariteit.

Korting voor kiezen iDeal
Die vele verschillende betaalmethodes kunnen volgens Stefan Hazelhekke van IKenIK.nl weliswaar bijdragen aan een goed conversiepercentage, het zorgt door die ‘toenemende versnippering in betaaltransacties’ ook voor hogere transactiekosten, zo meent hij. En om dat tegen te gaan, biedt IKenIK.nl dus korting aan klanten die voor iDeal kiezen. “Veel bedrijven vragen een meerprijs wanneer de klant een kostbare betaalwijze kiest. Wij kiezen ervoor om de meeste betaalwijzen kosteloos aan te bieden en bij de keuze voor iDeal direct een korting van 25 cent te geven aan de consument.”

Bij IKenIK krijgen klanten korting als ze met iDeal betalen

Nu kun je zeggen dat 25 cent niks voorstelt, maar de webwinkel laat weten dat uit de eerste resultaten blijkt dat het voldoende kan zijn om de consument richting een betaling via iDeal te sturen. Voor de webwinkel heeft het als voordeel dat de transactiekosten lager zijn dan bij bijvoorbeeld PayPal of achteraf betalen, dat de transactie sneller afgewikkeld kan worden en dat het iDeal-volume De voordelen voor IKenIK.nl zijn lagere transactiekosten dan bij bijvoorbeeld PayPal of achteraf betalen, een snellere afwikkeling van de transactie en een toenemend iDeal volume, wat weer een gunstig effect heeft op de transactieprijs.

De webwinkel laat weten dat ze uiteindelijk met geen enkele prijsopslag willen werken, maar enkel met prijsverlagingen. En niet alleen voor de aangeboden betaalmethodes, maar ook voor de verzendmethodes. “Dit alles om een zo hoog mogelijk conversiepercentage na te streven.”

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch