lightspeed ecommerce

Webshop studies opleidingen en cursussen

Webwinkel studies opleidingen en cursussenHet vak webwinkelier leer je vooral door het te doen. Door het maken van fouten. Maar de mensen die niet eerst een jaar lang alles willen verknallen om te ontdekken hoe het wél moet, kunnen ook gewoon eens luisteren naar mensen die het trucje al eens hebben uitgevoerd. Webshop studies, opleidingen en cursussen genoeg!

Een webwinkel openen is misschien zo gebeurd, daadwerkelijk met zo’n shop iets verdienen blijkt nog niet zo gemakkelijk. Als je blogs, socialmedia of nieuwsartikelen moet geloven is dat ook niet nodig. Want je hoort voor het starten van je eigen webwinkel minimaal een half jaar leertijd uit te trekken. Als je genoeg fouten hebt gemaakt leer je hoe het wel moet.

Een gekke gedachte eigenlijk. Alsof iedereen het wiel maar opnieuw moet proberen zelf uit te vinden. Dat dit niet nodig is blijkt wel uit het succes waarmee meerdere webwinkelcursussen worden opgestart. En die studies, opleidingen en cursussen hoeven helemaal niet veel te kosten. Zo bieden Mijnwinkel en Mijnwebwinkel beiden een training hoe je de software kunt gebruiken, maar waarbij ook het online ondernemerschap besproken wordt.

Webshop studies, opleidingen en cursussen
Voor mensen die niet zo zeer op zoek zijn naar software uitleg en eigenlijk gewoon de valkuilen van het ondernemerschap willen leren kennen zijn er ook specifieke workshops en dagen voor webwinkeliers. Zo spraken wij Marianne Sijberden van de Perswinkel. Zij geeft op 7 juni de cursus ‘Werk aan je winkel, voor meer succes met je webshop.’ De cursus is bedoeld voor mensen die hun webwinkel professioneel willen runnen. In een dag vertellen ze een groot gedeelte van de zaken die komen kijken bij de webwinkel, waarbij de aandacht sterk uitgaat naar de marketing van het geheel.

“Wij helpen ze met een professionaliseringsslag”
“Het is belangrijk om in de massa van webwinkels onderscheidend te zijn. In de praktijk blijkt dat veel webwinkeliers geen idee hebben hoe ze dat moeten aanpakken. Ze zijn een webwinkel begonnen als hobby, omdat het ze leuk leek of omdat het goed zou zijn te combineren met de kinderen.” Geeft Marianne aan. In de cursus van de Perswinkel richten zij zich dan ook meer op mensen die al zelf hebben rondgekeken. Het starten kun je vaak prima zelf, maar om vervolgens echt een grote stap te kunnen maken, is het nuttig om de adviezen van professionals te horen.

In de diverse webwinkel studies, opleidingen en cursussen helpen trainers om echt de stap naar een professioneel bedrijf te maken. In Werk aan je winkel wordt sterk ingegaan op de marketingkant van de webwinkel. “We leren hoe ze moeten omgaan met social media, fotografie, styling, webteksten, vindbaarheid in Google, persberichten en publiciteit.”

Ervaring met eigen webshop niet verplicht
De startende webwinkelier heeft meestal weinig budget en probeert alles eerst eens zelf. Veel ééndaagse cursussen en trainingen zijn daarom gericht op mensen die al even bezig zijn. Maar ook voor starters zijn er genoeg studies, opleidingen en cursussen. Zoals de cursussen van de LOI, Studieplan, NTI, NHA et cetera. Keuze genoeg!

Wij zijn op zoek naar deelnemers. Heb je aan zo’n webshop cursus deelgenomen en zou je ons meer willen vertellen over je ervaringen? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde berichten