Webshop steekt nek uit voor giraffe

Webshop steekt nek uit voor giraffe

Een webwinkel uit het Noord-Brabantse dorp Oijen had wel een erg bijzonder product te koop staan: een halve giraffe. Het opgezette dier was al enige tijd eigendom van webwinkel Sam’s Skins, Antlers and More, maar vorige week besloten de eigenaren de drie meter hoge jachttrofee van de hand te doen.

Sam’s Skins, Antlers and More is een webwinkel die zich heeft gespecialiseerd in huiden, vachten, geweien, schedels en meer. De vrouw achter deze shop begon vijftien jaar geleden met een kleine verzameling reebok-geweien en startte twee jaar terug met een eigen webwinkel.

Tegenover BN De Stem legt echtgenoot Harm van Orsouw uit dat het verzamelen van dergelijke producten voor hen eigenlijk nog steeds een hobby is en dat de webwinkel Sam’s Skins, Antlers and More daarvan een professioneel verlengstuk is.  Het echtpaar koopt alleen gecertificeerde producten en vaak gaat het om jachttrofeeën die jarenlang hebben gehangen bij particulieren die er vanaf willen.

De halve giraffe komt van een weduwe van een fanatieke jager uit Duitsland, die ook andere trofeeën aanbod, zoals een jonge mannetjesleeuw, een buffel en Afrikaanse antilopen. De weduwe ging kleiner wonen en had er geen plek meer voor en Van Orsouw zocht snel een ander thuis voor de giraffe. “Het is gewoon zonde dat we hem hier liggend moeten opbergen. Dit prachtige dier verdient een mooie plek.”

Giraf verkocht voor 2.400 euro

Van tevoren werd ervan uitgegaan dat de giraffe zo’n vierduizend euro zou opleveren. Op donderdagavond, 8 seconden voor de sluitingstijd, werd op Catawiki het winnende bod van 2.400 euro geplaatst.

Giraffe te koop

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten