menu

Webshop Giftcard bijna succesvol?

cadeaubon webshop giftcardBegin deze maand lanceerden de ondernemers achter de Webshop Giftcard eindelijk de website. Deze was vrij lang in ontwikkeling dus de verwachtingen waren hoog! Helaas vonden wij de website nog een beetje tegenvallen. Het aantal aangesloten webwinkels leek beperkt. Maar dat duurt niet lang, binnenkort is zelfs de bekendste webwinkel aangesloten op de webshop giftcard!

 
Soms komen er nieuwe initiatieven waarvan je eigenlijk al bij het eerste gerucht weet dat het een succes kan worden. Zo dachten wij ook over de Webshop Giftcard en niet voor niets schreven wij al midden in de zomer over deze cadeaubon voor webwinkels
 
Begin deze maand online
De website van de Webshop Giftcard is begin deze maand dan eindelijk online. Op Twitter schrijven de initiatiefnemers nog over een paar hobbels en daardoor werd de lancering nog een paar dagen uitgesteld maar na die paar dagen kwam de website dus toch echt online.  
 
Reden voor ons om meteen de website op te zoeken om te kijken wat de mogelijkheden zijn! Voor de feestdagen is zo’n cadeaubon natuurlijk een prima kadotip voor die personen voor wie je eigenlijk niet echt een bepaald ding in gedachten hebt. 
 
Aanbod van de Giftcard valt nog tegen?
Maar helaas raken we toch wat teleurgesteld. Op de website staan nog geen webwinkels waar de giftcard kan worden ingewisseld. Momenteel noemen ze bij shops eigenlijk enkel de eigen andere cadeaubonnen van het bedrijf zelf. Natuurlijk zegt dat niet zoveel en moet het allemaal een beetje op gang komen maar wil de giftcard echt een succes worden dan moeten er snel spijkers met koppen worden geslagen!
 
Bij navraag bij de ondernemers zelf en bij wat onderzoek bij verschillende partners blijkt het niet zo stil te zijn als dat het op de website van de Webshop Giftcard is. Verschillende betalingsproviders zijn al akkoord en zijn momenteel bezig om de cadeaubon mee te nemen in het betalingsproces. Zodra partijen als oGone, Multisafepay, Buckaroo en Docdata de giftcard in het betaalproces meenemen kunnen er direct honderden webwinkels worden aangesloten! Het is natuurlijk nog steeds aan de webwinkel om te besluiten of ze wel of niet deze cadeaubon willen accepteren maar als de betalingsprovider dit al standaard aanbiedt is de stap om dit te doen natuurlijk niet zo groot.
 
De eerste webwinkels niet de minste
En dan is nu het moment om echt met groot nieuws te komen. Momenteel noemen de iniatiefnemers op hun eigen Twitter zelfs dat de bekendste webwinkel van Nederland de cadeaubon gaat accepteren! Een mooie mijlpaal natuurlijk. Zal dit dan het omslagpunt zijn en is de Webshop Giftcard dan toch echt bijna hét succes wat wij in gedachten hadden?

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan