picqer

WebPlank: pop-upstore delen met webwinkeliers

WebPlank: pop-upstore delen met medewebwinkeliersWebPlank laat webwinkeliers één of meerdere planken in hun winkel in Venray huren. Op deze manier kunnen producten die normaal gesproken alleen online te koop zijn, ook de offline consument bereiken. Maar ondernemers die meedoen, krijgen ook een virtueel schap op de website, zodat ook daar voor de producten geshopt kan worden.

Helemaal nieuw is WebPlank natuurlijk niet. Er zijn de afgelopen jaren wel meer initiatieven gestart waarbij webwinkeliers een deel van een stenen winkel kunnen afhuren om daar tijdelijk hun producten aan de man te brengen. Een soort gedeelde pop-upstore. Lang niet allemaal zijn ze een succes, maar dit soort initiatieven blijven wij toejuichen want het zorgt niet alleen voor een leuke wisselwerking tussen het online en offline kanaal, maar kan er ook voor zorgen dat de leegstand in de winkelstraten minder wordt. De webwinkelier als redder dus. In december schreven wij over een initiatief in Den Haag, nu dus over eentje in Venray. 

Als ondernemer hoef je geen langlopende contracten af te sluiten. Er is wel een minimale contracttermijn van drie maanden. “Wij vinden dat elk product minimaal de tijd nodig heeft om een reële kans te krijgen, verkocht te worden”, zo zegt het bedrijf er zelf over. Over elke verkoop worden 8% verkoopkosten in rekening gebracht. Bij het huren van één of meerdere planken krijg je toegang tot het voorraadsysteem. Je geeft aan welke producten je wilt verkopen en Webplank regelt het labelen en invoeren in het kassasysteem. Het schap is zelf in te richten of kan gedaan worden door Webplank.

WebPlank is actief in Venray, dat verkozen werd tot beste binnenstad (categorie: dorpskern) voor de periode 2011-2013. De locatie, Schoolstraat 15A, is met recht een A-locatie te noemen, met alle belangrijke winkels en de schouwburg direct in de buurt.

Gerelateerde berichten