Wat voor labels gebruik je bij het verzenden?

Wat voor labels gebruik je bij het verzenden?Als je pakketjes verzendt, moet er natuurlijk het adres van je klant op komen te staan. Dit kun je er natuurlijk op schrijven, maar een mooie label oogt professioneler en kan voorkomen dat het adres onleesbaar wordt. Maar wat voor labels gebruik je hiervoor? Gewoon papier, sticker-labels of thermische etiketten?

Zoals gezegd kun je prima het adres van je klant met een pennetje op de verpakking krabbelen. Erg professioneel oogt dat echter niet. En dus ben je al snel aangewezen op etiketten en labels. Maar voor wat voor verzendlabel kies je? De drie meest voor de hand liggende opties zijn de volgende: printen op normaal papier, printen op stickerlabels en printen op een rol stickerlabels met behulp van een thermische printer. Waar je voor kiest, is uiteindelijk aan jou, maar weet dat elke optie z’n voordelen en z’n nadelen kent.

Verzendlabels printen op normaal papier
Veel startende webwinkeliers beginnen waarschijnlijk met deze manier. Verzendlabels worden met behulp van een computerprogramma gegenereerd en vervolgens via een simpele huis-tuin-en-keukenprinter geprint. Als dat nodig is eventjes netjes afknippen en vervolgens met wat plakband of goede lijm op de doos of envelop bevestigen.

Voordelen:
? Erg goedkoop
? Papier is makkelijk verkrijgbaar
? Formaat label is makkelijk en per bestelling aan te passen

Nadelen:
? Plakband over de streepjescode kan goede scan belemmeren door ontstane reflectie
? Inkt kan uitlopen door regen e.d., hierdoor wordt adres onleesbaar
? Indien het niet goed vastgeplakt zit, kan het verzendlabel makkelijk scheuren

Verzendlabels met behulp van stickervellen printen
Stoeien met printpapier, het snijden of knippen van de verzendlabels op het juiste formaat en het vervolgens ook nog eens moeten vastplakken van deze etiketten is niet aan iedereen besteed. Veel webwinkeliers kiezen dan ook voor stickerlabels. Zulke labels zijn vaak gewoon te printen met de simpele huis-tuin-en-keukenprinter, al zijn er natuurlijk ook betere, snellere en duurdere opties.

Voordelen:
? Geen plakband of lijm meer nodig
? Geen plakband = geen mogelijke reflectie en dus geen belemmering bij scannen streepjescode
? Minder scheurkansen dan bij normaal papier

Nadelen:
? Duurder dan gewoon papier
? Vaste formaten wat nadelig kan zijn bij kleine of afwijkende pakketjes
? Meerdere labels per blaadje worden geprint, dus als eentje fout is (typefout, uitsmeren inkt) moet je de rest ook weer opnieuw printen

Verzendlabels printen met behulp van thermische printer
Thermische printers zijn printers die hitte gebruiken in plaats van inkt of toners om de informatie op papier te krijgen. Het kost je eenmalig een aardige duit, maar daarna kun je die kosten er zo uit halen. Een thermische printer is wellicht niet iets waar een net startende webwinkelier aan denkt, maar voor de webwinkelier die per dag meerdere bestellingen verzendklaar moet maken kan dit een welkome oplossing zijn!

Voordelen:
? Printen gaat erg snel, dus voordelig bij grote hoeveelheden te printen labels
? Omdat er verhitting plaatsvindt is er geen inkt nodig, alleen papier
? Je hoeft niet bang te zijn dat je de ‘inkt’ per ongeluk uitsmeert

Nadelen:
? Het speciale papier dat er voor nodig is is duur
? Afdruk kan in de loop der tijd vervagen
? Kleuren printen is niet mogelijk

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten