menu

Wat verkopen webwinkels nou niet?

wat verkopen webwinkels niet?Regelmatig krijgen we de vraag of een webwinkel in dit, of juist dat, ook een succes zou kunnen worden. Een vraag die we dan standaard met ja beantwoorden. Mits het goed gebeurt, kan namelijk alles! Nou ja, bijna alles dan. Want er blijven nog altijd een aantal zaken die je níét snel in een webwinkel zult tegenkomen…

In maart vorig jaar schreven we over tien bijzondere webwinkels. Daarin toonden we aan dat het onder andere mogelijk is om online lichaamsdelen, doodskisten, anti-poepeet-spul voor je hond, homo-lokgeurtjes en wolvenurine te bestellen. Raar, luguber en uniek, maar het kán wel. Zijn er eigenlijk nog dingen die je online niet kunt kopen?

1. Lucht

Het is iets dat we dagelijks nodig hebben. Althans, een deel ervan. Er zijn voldoende webwinkels die de gebakken variant verkopen of die zelfs hele luchtkastelen aanbieden, maar alhoewel het volgens geruchten regelmatig wel geleverd wordt, kunnen wij nergens een zakje of een doos vol lucht bestellen.

2. Bagger
Bagger is big business, dat blijkt wel uit het feit dat een van de bedrijven uit de AEX een baggermaatschappij is. Maar geen van de baggerdrijven heeft een webwinkel waar je een kilo of… duizend thuis kan laten bezorgen. Of bij de persoon die vreemdging met je vrouw. Jammer!

3. Geld
Geld speelt een belangrijke rol binnen webwinkels, het is namelijk het middel waarmee je betaalt voor je bestelde producten. Maar waarom is het niet mogelijk om geld te bestellen? In indirecte vorm kan het wel, als je namelijk via bijvoorbeeld Marktplaats je producten te koop aanbiedt. Ook is het mogelijk om online goud of zilver te kopen en verkopen. Maar los van aandelen- of juwelenverkoop blijken klinkende euro’s in een zakje aan huis, lijkt toch een lastigere kwestie, of het moet om verzamelobjecten gaan.

4. Baby’s
We vinden ze allemaal hartstikke schattig, sommigen van ons willen er ook graag een maar toch is het niet mogelijk om online een baby te bestellen. Grappenmakers hebben wel eens wat geprobeerd maar tot een echte verkoop lijkt het nooit te zijn gekomen. Maar misschien is dat maar beter ook!

5. Geheimen

Een aantal jaar geleden was ´The Secret´ een ware hype. Er was een documentaire over gemaakt en al snel verscheen er een boek over het geheim. Mensen die het boek zouden kopen zouden lezen hoe ze alles konden krijgen wat ze wilden. Hartstikke spannend natuurlijk, maar uiteindelijk een geheim van niks. Verder is er online genoeg te lezen over de bedgeheimen van anderen, maar wat nu als wij een politicus willen zwartmaken of een bedrijfsovername willen blokkeren. Zijn dat soort geheimen online ook te koop, zodat we lekker kunnen chanteren? Waarom is er nog geen webwinkel waarbij we geheimen online kunnen kopen? Een Story of Privé zal smullen van al die BN´er-geheimen!

6. Ziektes
Tegenwoordig kun je via een heuse app checken of je huidkanker hebt en ook andere gezondheidschecks zijn online verkrijgbaar. Maar waarom kunnen we het omgekeerde, ziektes, niet online bestellen? Luguber? Welnee. Hartstikke handig! Hou mooi zou het zijn als we via een webwinkel gewoon een griepje zouden kunnen bestellen, zodat we de Olympische Spelen lekker thuis vanaf de bank kunnen bekijken? Of een gezonde dosis keelpijn voor als we móéten meedoen met de karaoke dit weekend…

7. Vrienden

Het internet, en dan met name de komst van sociale netwerken als Hyves, Facebook en Twitter, heeft ervoor gezorgd dat we nu nog gemakkelijker contact kunnen opnemen en hebben met ´real life´-vrienden, maar ook met mensen die we enkel online kennen. Maar wat nou als je niet zoveel vrienden hebt? Dan kan het akelig stil zijn op zo’n sociaal netwerk. Waarom is het niet mogelijk om echte vrienden te kopen? Een pakketje mensen dat niet alleen het liefst bij je in de buurt woont, maar waarmee je gemakkelijk kan afspreken om te kijken of het klikt. Als je tegenwoordig likes, volgers en retweets kunt kopen, waarom dan niet de personen die normaal gesproken die handelingen zouden moeten uitvoeren onder je berichten?

8. Paspoorten en identiteitskaarten
Baal jij er ook zo van om iedere keer als het weer zo ver is vrij te moeten nemen van je werk, op de fiets te stappen naar het gemeentehuis en daar ellenlang in de rij te moeten staan voordat je je paspoort verlengd hebt of een nieuwe identiteitskaart krijgt? Dat kan toch véél handiger en sneller! Gewoon online, via een officiële webwinkel van de Nederlandse overheid. De veiligheid wordt gewaarborgd door DigiD, dan wordt dat ook weer eens gebruikt…

9. …

10. Goede ideeën!

Wat nou als je een weblogartikel wilt schrijven over tien dingen die je online niet kunt kopen en je komt niet verder dan negen voorbeelden? Zou het dan geen uitkomst zijn als je online wat ideeën of wat inspiratie kunt bestellen? Of wat als je als beginnend schrijver net een succesvolle debuutroman hebt uitgebracht en de uitgever zó enthousiast is dat je kan tekenen voor het tweede en derde boek, maar je hebt nul komma nul inspiratie? Of als je de zoveelste pitch moet houden deze week en je weet serieus niet meer hoe je deze zo fris, origineel en verrassend mogelijk kunt houden. Een webshop waarbij je geniale ideeën of invalshoeken kunt bestellen zou dan zeer welkom zijn!

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch