menu

Wat is jouw nummer?

Als je bezoekers vragen hebben over je webwinkel willen ze telefonisch bij je terecht kunnen. Consumenten kopen eerder als ze weten dat eventuele problemen met één telefoontje op te lossen zijn. Toch noemen veel webwinkeliers geen telefoonnummer op hun website.

Vertrouwen
Naast het feit dat het wettelijk verplicht is, geeft de aanwezigheid van duidelijke adresgegevens de consument vertrouwen in een webwinkel. De winkel heeft een echt adres, valt te bereiken, en dus zal het allemaal wel goed zitten.

Vooral in de begintijd van ecommerce was de consument op zoek naar deze bevestiging van de betrouwbaarheid van een webwinkel, en nog steeds willen online kopers duidelijk weten met wat voor een partij ze te maken hebben. Een telefoonnummer op de website draagt zeker bij aan het vertrouwen van de klant, door hem ervan te verzekeren dat hij gemakkelijk contact op kan nemen bij vragen of als een bestelling bijvoorbeeld niet bezorgd wordt.

Toch zijn er nog veel webwinkels die geen telefoonnummer of zelfs geen adres vermelden op hun website. Dat dit bij veel consumenten wantrouwen wekt blijkt wel uit de vele discussies op het forum van Tros Radar waarin dubieuze webwinkels besproken worden. Vaak besluiten consumenten maar niets te bestellen bij webwinkels die hun contactgegevens niet duidelijk op hun website vermelden. Ze gaan er vaak van uit dat deze webwinkels klanten oplichten of in ieder geval zeer amateuristisch te werk gaan.

0900 en 06
En dan zijn er nog de webwinkels die enkel een 06-nummer geven, of een 0900 nummer gebruiken waardoor klanten veel moeten betalen om de klantenservice te spreken. Een 06-nummer straalt amateurisme uit, en geeft bovendien niet het vertrouwen van een offline vestiging. Een 0900 nummer staat al professioneler, maar heeft een erg niet-klantgerichte uitstraling omdat de klant gevraagd wordt te betalen voor service.

De voordelen van een 0800- of netnummer
Webwinkels die het professioneel én klantgericht willen aanpakken kiezen voor een 0800 nummer of een normaal netnummer. Een netnummer geeft de klant de bevestiging dat er een offline vestiging bestaat en geeft ook een indicatie van waar de webwinkel gevestigd is. Het wekt daarbij de impressie van een groter bedrijf dan wanneer op de website enkel een 06-nummer vermeld wordt.

0800 nummers zijn gratis een bieden hierdoor een prima service aan de klant. Elke drempel om contact op te nemen met de webwinkelier wordt zo weggenomen. Bovendien zijn er verschillende bedrijven die de klantenservice via een 0800-nummer kunnen waarnemen, net zoals via een 0900-nummer overigens, waardoor je als webwinkelier niet altijd bereikbaar hoeft te zijn en de bereikbaarheid van je webwinkel groter wordt.     

Het vermelden van een telefoonnummer en duidelijke adresgegevens op je website is een kleine moeite met een groot effect. Nog geen telefoonnummer of alleen een 06 op je website? Pas het aan en merk het verschil!      

 

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan