Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Wat doet Sinterklaas online?

Wat doet Sinterklaas online?Sinterklaas krijgt ook op internet
steeds meer concurrentie van de Kerstman, maar is nog altijd elk jaar
goed voor een flinke omzetpiek zo aan het einde van het jaar. Ook dit
jaar wordt er weer meer online uitgegeven met Sinterklaas.

Fonq.nl en Lootjestrekken.nl analyseerden samen de verkoopgegevens van het online warenhuis en de ruim negenhonderdduizend getrokken lootjes van de lootjessite. Daaruit bleek onder andere dat het sinterklaasfeest dit jaar, niet geheel onverwacht, door ruim de helft van de Sinterklaas-feestvierders in het weekend van 1 en 2 december wordt gevierd. Slechts een vijfde viert Sinterklaas echt op vijf december.

Online beginnen feestdagen al in oktober
De onderzoekers ontdekten dat hierdoor ook de aankopen wat eerder van start zijn gegaan. Ongeveer tien procent begon al in oktober met de eerste aankopen voor Sinterklaas. Dat lijkt slecht nieuws voor de webwinkeliers die nog volop online hopen te verdienen aan de aankopen rond de feestdagen, maar er is ook goed nieuws voor deze groep. Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk ook dat mensen die laat inkopen meer geld uitgeven dan de mensen die vroeg shoppen.

Gemiddeld wordt er dit jaar voor een cadeau voor het feest van Sinterklaas 18,45 uitgegeven online. Dat is vier procent meer dan vorig jaar, toen dit nog rond 17,80 euro lag. Goed nieuws, en naar verwachting wordt het rond kerst nog beter. Uit het online onderzoek blijkt namelijk verder dat mensen die begin december nog de aankopen gaan doen gaan naar verwachting ongeveer vijftien procent meer uitgeven dan hun voorgangers. Dat betekent gelijk dat er online ook weer meer uitgegeven wordt voor kerst. Naar verwachting ligt daar het gemiddelde bestelbedrag per aankoop op zo’n 23,30 euro. Zo’n 35% meer dan voor Sinterklaas!

Tijdens kantoortijden online
Vier op de tien consumenten gaat zich tijdens de kantooruren op het internet oriënteren naar cadeaus. Zes procent oriënteert zelfs ’s nachts. Ongeveer een op de vijf doet het via een tablet. En als we kijken naar de dag waarop er voor Sinterklaas online wordt rondgekeken naar leuke cadeautjes, dan valt op dat de zondag erg populair is. Op zondag worden er keuzes gemaakt en op maandag wordt de bestelling definitief geplaatst.


Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch