menu
lightspeed ecommerce

Wat doen webwinkels met dierendag?

Wat doen webwinkels met dierendag?Vandaag moet je extra vriendelijk zijn voor je Fikkie, Max of Flappie. Want het is vandaag 4 oktober en dus dierendag. Natuurlijk kom je online voldoende aan je trekken en vind je alles wat je huisdier nodig heeft. Maar wat doen webwinkels eigenlijk met dierendag?

Allereerst een stukje geschiedenis. Want als je vandaag met je goudvis praat, kan je hem gelijk vertellen waarom je deze dag zo goedgezind bent. Dierendag hebben we te danken aan Franciscus van Assisi, een van de grootste heiligen van de katholieke kerk. Fransiscus was een groot dierenvriend. Zo zou hij ooit hebben gezegd dat de mus evengoed zijn broeder is als de paus. Fransiscus overleed op 3 oktober 1226. Een dag later vond zijn processie plaats. Deze dag werd jaren later zijn naamdag en groeide in 1929 wereldwijd uit tot dierendag.

Inspelen op dierendag
Aangezien bijna elke feestdag in ons land wel vercommercialiseerd is, is dierendag voor dierengerelateerde webwinkels een uitgelezen kans om erop in te spelen. Maar doen die webwinkels wel aan dierendag en hoe zie je dat als klant terug in de shop? We zochten er paar uit en keken hoe deze webwinkels inspelen op dierendag.

De Belgische webwinkel Jules Hondenboetiek scoort vrij hoog als je googelt op ‘webwinkel dierendag’. En da’s niet geheel onlogisch, want ze hebben de feestdag pontificaal op de frontpage staan. Dierendag grijpen zij aan om de klant extra korting te geven: "Tot en met dierendag ontvang je bij je bestelling een leuk kadootje en een kortingskaart met kortingscode."

Ook webwinkel Konino heeft de shop tijdelijk aangepast in verband met dierendag. De op eigenaren van konijnen gerichte shop biedt een verwenpakket aan, dat je voor €9,95 kan bestellen.


 
Online cadeauwinkel e-gift4you heeft zelfs in het menu ruimte gemaakt voor dierendag. Zij bieden diverse standaard producten uit het assortiment aan met een dierendag-tintje. Zo kan je er onder meer mokken, agenda’s en schoudertassen bestellen. Maar wat doen een schort en een paraplu ertussen?

 

Ook Agradi, dat in maart de publieksprijs tijdens de Thuiswinkel Awards 2011 won in de categorie ‘In en om het huis’, pakt flink uit met deze feestelijke dag. Zij bieden van 27 september tot en met 7 oktober (da’s drie dagen ná dierendag!) korting aan die oploopt tot 50 procent. Hippe Hond, een webwinkel voor… honden, stunt ook voor en tijdens dierendag. Van 1 tot en met 4 oktober krijg je bij hen bij een besteding vanaf 25 euro een goodiebag met ‘diverse leuke kadootjes, aanbiedingen, hebbedingetjes en proefverpakkingen’.

En er zijn natuurlijk ook mensen die dierendag de perfecte gelegenheid vinden om hun (pasgeboren) huisdieren te koop aan te bieden via Marktplaats. Zo vonden wij deze hele lieve katertjes van acht weken oud in gebrekkig Nederlands aangeboden worden voor 60 euro.

Tags

Reacties