menu
lightspeed ecommerce

Waar is de Moederdag webwinkel?

Moederdag webwinkelEen zoektocht op Google naar Moederdag gerelateerde webwinkels leverde weinig op. Zoek op ‘Moederdag ketting’ en de eerste vier resultaten zijn knutselsites. Waar blijven de webwinkels? Waarom spelen ze niet goed genoeg in op deze dag? Wie staat op als dé webwinkel voor Moederdag?

Net als vorige jaren warin we schreven over Moederdag waren we ook dit jaar op zoek naar leuke producten en diensten die te maken hadden met die speciale tweede zondag in mei. Maar het viel al snel op dat de webwinkels maar matigjes zijn vertegenwoordigd in de zoekresultaten. Hoe kan dit? Slechte SEO of laten de (grote) webwinkels deze feestdag gewoon links liggen?

Zoek je op ‘Moederdag chocola’ dan leiden de eerste twee organische zoekresultaten je naar een website die speciale aan Moederdag aangepaste chocolaatjes verkoopt. De derde hit is van Droste.nl, die echter niet de mogelijkheid biedt om (moederdag)chocola online te bestellen. Daarna komen we recepten, startpagina’s en zelfs een bloemensite tegen. De eerste tien resultaten bij ‘Moederdag ontbijt’ bevatten maar vier verwijzingen naar websites waar je online een ontbijtje kan bestellen.

Al met al zijn de webwinkels dus maar karig vertegenwoordigd. Er is wel http://www.moederdagwebwinkel.nl/, onderdeel van SB Commerce dat onder andere ook de webwinkels van TNT Post, Hyves, Jamin en Birckenstock beheert, maar die kwamen we pas tegen toen we op zoek gingen naar ‘webwinkel moederdag’. In de aan Moederdag gerelateerde zoekopdrachten met termen als ‘ketting’, ‘chocola’ of ‘ontbijt’ kwamen we deze site echter niet tegen. En dat terwijl ieder jaar aan het einde van april toch weer driftig wordt gegoogeld op online te bestellen cadeaus voor onze moeders!

Dailydeal de week voor moederdag?
Er is dus plaats in de zoekresultaten voor een puur op Moederdag georiënteerde webwinkel maar het is in Nederland natuurlijk commercieel niet de grootste feestdag. Kleine webwinkels zullen het misschien alleen gebruiken voor een Twitter giveaway of nieuwsbrief item. Maar juist dan is er dus blijkbaar wel een marketingkans om er een dailydeal website voor dit soort feestdagen op te zetten. Want de acties zijn er blijkbaar wel, ook al zijn ze bijna niet te vinden. Wie o wie claimt deze plek en zullen we vanaf volgend jaar steevast op de eerste pagina van Google tegenkomen als we googelen op Moederdag-cadeaus?

Tags

Reacties