menu
lightspeed ecommerce

Virtueel adres alleen voor het leger?

Soldaten kunnen vanaf overal bestellenSoldaten uit het Britse leger kunnen sinds kort hun online bestellingen
laten bezorgen op de plek waar ze op dat moment zijn. Dit dankzij een
virtueel adres, dat is gerealiseerd door een samenwerking van het Ministerie van Defensie, de British Post Office
en de Royal Mail.

Als je vaak wisselt van locatie is een postbus natuurlijk erg handig. Zo hoef je niet altijd aanwezig te zijn op de plek waar je post aankomt. Pakketjes echter, worden vaak niet verstuurd naar postbussen omdat deze te anoniem zijn. Ook is de postbus beperkt met het bieden van een (krediet-)geschiedenis en is de postbus vaak toch gelieerd aan een locatie. Zeker internationaal kan het nog wel eens problemen opleveren, zo ontdekte ook het Britse leger.

En dus zijn ze een samenwerking gestart met de post en hebben de drie partijen web-only postcodes aangemaakt voor de honderdduizend mannen en vrouwen, en hun families, die in het buitenland gestationeerd, zo lezen we bij InternetRetailer. De nieuwe postcodes moeten door de Engelse bedrijven nog wel verwerkt worden in hun online bestelsystemen zodat bestellingen nu ook beschikbaar zijn voor de Britse krijgsmacht. Als dat gebeurt kunnen soldaten producten kopen via webwinkels alsof ze vanuit huis bestellen.

Zelfde kunnen bestellen als inwoners UK
“Dit is prachtig nieuws voor onze troepen en hun families die ergens overzees gestationeerd zijn, ze zouden nu precies dezelfde toegang tot goederen en diensten moeten hebben als inwoners van het Verenigd Koninkrijk”, aldus secretaris Andrew Robathan. Een van de doelstellingen van het door deze regering geïntroduceerde krijgsmachtsverbond was om de impact van het militaire leven te minimaliseren. Dit is dus een grote stap voorwaarts om dat leven zo gemakkelijk mogelijk te maken."

Erkende kredietgeschiedenis
De bestaande British Forces Post Office-nummers zijn niet compatibel met veel online bestelsystemen of kredietbureaus. Maar met de nieuwe postcodes is legerpersoneel in staat om allerlei producten te bestellen en uiteindelijk een betere toegang te hebben tot hypotheken en creditcards. Dit omdat ze nu gemakkelijker een Britse kredietgeschiedenis kunnen bijhouden die erkend is door financiële dienstverleners.

En waar de huidige postcodes worden opgebouwd uit het acroniem BFPO (British Forcest Post Office) en een getal van drie cijfers, daar wordt onder het nieuwe systeem ieder nummer gelinkt aan een unieke, non-geografische, Verenigd Koninkrijk-achtige postcode die puur voor online gebruik is aangemaakt. De verwachting is dat kredietbureaus en overheidsinstellingen de eerste zullen zijn die het nieuwe systeem gaan gebruiken en dat andere bedrijven deze maand spoedig zullen volgen met het accepteren van dit systeem in hun internetdiensten.

Wie volgt?
Voor de tienduizenden mannen en vrouwen uit het Britse leger is dit natuurlijk hartstikke mooi nieuws, maar de vraag is welke groepen nu zullen volgen. We zien prachtige kansen voor rondreizende circussen, waarbij clowns hun nieuwe flapschoenen vanachter hun laptop kunnen bestellen en de volgende dag laten bezorgen op de plek waar ze op dat moment hun circuspiste hebben staan. Of wat te denken van Justin Bieber, die iedere week wel op een andere plek in de wereld logeert om zich klaar te maken voor een optreden. En natuurlijk is zo’n web-only postcode ook handig voor vertegenwoordigers en geheim agenten die vaak ver weg zijn van huis.

Tags

Reacties