menu

Vergelijk betaalproviders zelf

IPSConsult maakt het met een recent gelanceerde website mogelijk om de verschillende aanbieders van internetkassa’s te vergelijken. Uniek! Aangezien er weinig transparantie is op dat gebied bij de betalingsproviders zelf.

De website Internetkassa.nu is een overzichtelijke website waar de ondernemer zelf een keuze kan maken welke producten en/of diensten er op de markt zijn, het beste bij hem passen en welke het voordeligste zijn. Op termijn zou IPSConsult met deze website de bron willen worden voor de (startende) internetondernemer binnen Nederland en België. Dit willen zij realiseren met een breed aanbod aan producten.  Afgezien van de betaalmiddelen zijn er plannen om ook keurmerken, hackersafe en soortgelijke informatie toe te voegen op de website. Verder volgen diensten en nieuws waar een internetondernemer belang bij heeft.

Momenteel is Internetkassa.nu vooral sterk in het vergelijken op de verschillende producten en prijzen van internet payment providers. Maar de ambitie van de ontwerper is niet om “een nieuwe Ben Woldring website te worden.” Deze adviseert vrijwel puur op prijs. Je kunt daar snel ontdekken welke aanbieder van bijv. telefonie of internet, de goedkoopste is. Internetkassa.nu heeft vooral tot doel om internetondernemers te informeren over het grote aantal mogelijkheden. Via de website kun je ontdekken welke betaalprovider het beste bij je past. Dat hoeft niet altijd de goedkoopste te zijn.

De initiatiefnemer is Marcel van Oost, eigenaar van Internet Payment Solutions. Hiervoor was hij werkzaam voor Credit Card acquirer Paysquare in Utrecht op de ecommerce afdeling. “Tijdens mijn werkzaamheden kwam ik veel in contact met de verschillende Payment Service Providers en vooral ecommerce klanten, de internetondernemers. Uit de markt bleek dat er nog erg veel onduidelijkheid was over de mogelijkheden op het gebied van online betaalmiddelen.” Zegt Marcel van Oost. “Daarbij komt dat er een groot verschil zit in de Payment Service Providers, zowel in producten (betaalmiddelen) als in de prijs. Zoals je op internetkassa.nu in de PSPcheck kan zien loopt dit erg sterk uiteen. Vandaar dat ik op het idee ben gekomen om bedrijven te gaan adviseren op dit gebied en ben ik vertrokken bij Paysquare om voor mezelf te beginnen.”

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan