menu

Veilig afrekenen met Mastercard Securecode

Veilig betalen met MasterCard SecurecodeADVERTORIAL Op het internet wordt internationaal al massaal betaald met creditcards en ook in Nederland worden transacties regelmatig voldaan met dit plastic pasje. Bij MasterCard kan dit nu nog veiliger door gebruik te maken van een SecureCode. Een geheim persoonlijk wachtwoord of code voor online betalingen.

Vroeger hoefde je enkel het creditcard nummer en de vervaldata te noemen. Gemakkelijk, maar helaas soms te onveilig. Als je creditcard gestolen werd kon een onrechtmatige houder gemakkelijk misbruik maken van jouw pas. Creditcard fraude is een belangrijke reden geweest waarom sommige Nederlandse webwinkels liever geen gebruik wensten te maken van deze vorm van betalen. 

Dat is nu niet langer nodig. Betalingen met creditcards bij Nederlandse webwinkels worden steeds vaker via de speciale kaartlezer van de bank afgerond en naast deze extra veiligheid worden ook de betalingen waarbij deze lezer niet gebruikt wordt veiliger, door een speciale veiligheidscode. Zo lanceert MasterCard de SecureCode.

MasterCard SecureCode
Deze veiligheidscode die creditcard maatschappij MasterCard heeft gelanceerd is een geheim persoonlijk wachtwoord of code voor online betalingen. Alleen de rechtmatige eigenaar van de creditcard kent deze SecureCode. Zo kan alleen hij of zij online betalen met zijn MasterCard. Dit maakt online winkelen nog veiliger. 
Alle banken en creditcard uitgevende bedrijven in Nederland bieden MasterCard Secure Code aan hun creditcardhouders. Ook webwinkels in binnen- en buitenland kunnen bij het betalen van een aankoop vragen om deze MasterCard SecureCode. Zo maken in Nederland veel webwinkels met het Thuiswinkel waarborg, zoals cheaptickets.nl, BCC.nl en Bol.com al gebruik van MasterCard SecureCode. Om het voor het winkelend publiek nog duidelijker te maken voeren zij het SecureCode logo op hun homepage of op de betaalpagina.
Hoe werkt MasterCard SecureCode 
1. Afhankelijk van de bank maak men zelf een wachtwoord aan of krijgt deze code via de eigen identificatiemethode van de bank. 
2. Tijdens het normale afrekenproces bij de webshop zal vervolgens gevraagd worden een SecureCode in te voeren.
 
3. Elke keer dat de MasterCard SecureCode wordt gebruikt, wordt deze eerst bij MasterCard of bij de bank gecontroleerd. Zonder dat de webwinkel hier enig omkijken naar heeft, het gaat volledig buiten de webwinkel om. 
Lees op de website van de creditcard maatschappij zelf meer over de SecureCode van MasterCard.

Reacties