Veepee’s omzet groeit 17% in België

Veepee’s omzet groeit 17% in België

Vente-Exclusive.com (dat binnenkort haar naam verandert in Veepee) heeft in België een goed jaar achter de rug. Het afgelopen jaar was zelfs voor een recordomzet. Er werd bijna voor 200 miljoen euro aan producten verkocht, wat neerkomt op een stijging van 17 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

En daarmee kan het grote online flashsales-platform terugkijken op mooie resultaten voor het boekjaar 2018. Met deze omzetontwikkeling behoort het naar eigen zeggen zelfs tot de snelst groeiende bedrijven in België.

De 17 procent die Veepee is gegroeid gaat in tegen de groeivertraging die momenteel optreedt in de Belgische commerce. De populariteit van de online retail neemt weliswaar toe en was vorig jaar zelfs goed voor een marktaandeel van 18 procent van de totale bestedingen, maar de ecommerce-omzet nam in dat jaar met slechts 6 procent toe. Ter vergelijking: een jaar daarvoor was die groei nog 17 procent.

70% traffic ging via app

“Vente-Exclusive.com groeide vorig jaar onafgebroken en haalde absolute verkooprecords in de laatste maanden”, aldus Tobias Tousseyn, countrymanager van België en Luxemburg. “Ons shopping-communityplatform bereikte de kaap van ruim 3,6 miljoen Belgische leden, aan wie we meer dan 6 miljoen producten hebben verkocht. We zetten alles op alles om de optimale online shopbeleving te kunnen bieden aan onze klanten. Zo slaagt onze app er bijvoorbeeld in om ruim 70 procent van onze traffic te genereren. Naast het aanbieden van nieuwe merken in onze belangrijkste categorie mode, speelt ook de verbreding van onze categorieën een grote rol in deze groei.”

Belangrijkste ecommerce-werkgever van België

Veepee heeft in België 400 rechtstreekse medewerkers en is daarmee naar eigen zeggen de belangrijkste ecommerce-werkgever van het land. Om al die mensen voldoende kantoorruimte te bieden, is het bedrijf eind vorig jaar naar een groter kantoor in Vorst verhuisd.

Veepee België

Het flashsalesplatform maakt deel uit van de Franse Vente-Privee Group, dat inmiddels actief is in veertien landen in Europe. Recent maakte dat bedrijf bekend al haar merknamen om te vormen tot Veepee.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten