Veel nieuwe koeriers erbij in België

Veel nieuwe koeriers erbij in België

Er is een grote stijging waarneembaar in het aantal koeriers in ons land. Dit komt door het grote succes van ecommerce en de daarbij behorende behoefte aan snelle en efficiënte levering van pakketjes. In een halfjaar tijd zijn er bijna 600 extra koeriers bijgekomen.

Het zijn niet alleen de grote logistieke spelers als Bpost die druk zijn op de logistieke markten, er komen ook steeds vaker kleine, lokale koeriersdiensten bij die ervoor zorgen dat online shoppers op tijd hun begeerde pakketje ontvangen.

De Standaard heeft de data van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen ingekeken en constateert dat er in de eerste helft van dit jaar 572 koeriers zijn bijgekomen. Dat is een stijging van maar liefst 137 procent in vergelijking met diezelfde periode een jaar eerder, toen er 241 startende koeriersdiensten waren.

Toegangseisen voor wegvervoer-ondernemer

“De drempel voor de opstart van een activiteit als zelfstandig koerierbedrijf is niet zo groot”, schrijft de krant. “Wel moeten kandidaten, als ze voor hun leveringsdienst gebruik willen maken van een voertuig, in orde zijn met de toegangseisen tot het beroep van wegvervoerondernemer.”

Koerier voor Deliveroo

Het zijn overigens niet alleen maar zelfstandige koeriers die met een eigen bedrijfsnaam de verzending van pakketjes voor hun rekening nemen. Er zijn ook aardig wat fietskoeriers bijgekomen die zich hebben ingeschreven als zelfstandige, omdat dat een verplichting was als ze wilden blijven werken voor de maaltijdenbesteldienst Deliveroo.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten