lightspeed ecommerce

Vanden Borre is beste online retailer van België

Vanden Borre is beste online retailer van België

Vanden Borre is als hoogste online retailer geëindigd in de top 100 van beste Belgische webwinkels. Deze lijst is door BeCommerce opgesteld, hierin kijkt het ook naar websites als die van Facebook, Samsung en Telenet.

Ben je op zoek naar de meest actuele top 10 grootste webshops van België? Bekijk dan deze overzichtspagina. Hier vind je altijd de laatste cijfers!

Het is alweer de zesde editie van de Shopping100, een lijst die BeCommerce heeft opgesteld in samenwerking met Bpost en Mollie. Met deze lijst wil het de digitale voetafdruk van webwinkels rangschikken. Eerder bleek uit de top 100 al dat Belgische webshops het steeds beter doen.

Belgische webwinkels vergelijken zich met concurrenten

Het idee erachter? “If you can’t measure it, you can’t improve it: een webshop kan niet weten of hij succesvol is als hij zijn digitale voetafdruk niet kan vergelijken”, zo legt BeCommerce-directeur Sofie Geeroms uit.

If you can’t measure it, you can’t improve it.

Volgens haar krijgen Belgische webwinkels op deze manier de kans om zich te vergelijken met rechtstreekse concurrenten. “Dat geeft hen een ongeziene opportuniteit om hun eigen prestaties te verbeteren en daarin wil BeCommerce hen natuurlijk ondersteunen”, zo tekent Gondola op uit haar mond.

Telenet op één, Vanden Borre op zeven

Het magazine heeft nu de top 40 onthuld van ecommerce-website met Belgisch DNA. Grote toppers als Amazon, AliExpress en Ikea doen hierin dus niet mee. Op nummer één staat Telenet, gevolgd door 2dehands.be en Proximus. De eerste echte retailer is elektrogigant Vanden Borre. Direct daar achteraan volgt supermarktketen Delhaize.

BeCommerce top 40 in 2020
De BeCommerce top 40 uit 2020.
Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten