menu

Van Eerde start besloten webwinkel

Govert van Eerde heeft in Nederland eerder succes gehad met het e-mail marketing bedrijf TAPPS. Deze heeft hij vorig jaar verkocht. Nu is hij bezig met een nieuwe uitdaging. Een besloten webwinkel voor luxe life style artikelen.

Besloten shoppingsites zijn in Europa in opkomst. Vorige maand was  Vente Privée nog in het nieuws. Deze heeft inmiddels 1000 mensen in dienst en draait een omzet van 510 miljoen euro. Andere bekende beslotenwebwinkels mede in Nederland zijn iBood, ShopVIP en  42HRSClub.

Besloten webwinkel wil zeggen dat je enkel wat kunt kopen als je een uitnodiging hebt gehad. Dat klinkt erg gelimiteerd maar werkt online soms ook als goede marketing strategie. Eerder waren bijvoorbeeld Gmail van Google of LinkedIn ook enkel via een uitnodiging bereikbaar. Mensen die een account hadden konden andere mensen uitnodigen. Dit kan in veel gevallen voor extra loyaliteit en mond-tot-mond reclame zorgen. Twee aspecten die in ecommerce van groot belang zijn.

Mensen die bij Brandfield, de webwinkel waarin Govert van Eerde actief is, willen winkelen kunnen zich aanmelden maar komen op een wachtlijst te staan. “Ze krijgen niet automatisch een lidmaatschap, daar moeten ze iets voor doen.” Wat dat is, dat wil Van Eerde nog niet vertellen. Hij wil in ieder geval de exclusiviteit behouden. De uitnodigingen worden verzonden door Brandfield en binnenkort ook door de leden zelf.

Brandfield opent vandaag de deuren voor het uitgenodigde publiek.De webwinkel richt zich vooral op mannen. Zijn webwinkel, opgericht met privé-kapitaal, is volgens eigen zeggen de eerste winkel in deze vorm die zich richt op uitsluitend luxe life style-artikelen als bijvoorbeeld gadgets. Mode komt de winkel niet in. “De vrouwen kunnen hart ophalen bij onze vrienden van andere soortgelijke sites. Bij ons moet je echt denken aan high end audio apparatur, buitenkeukens en ook last-minute vijfsterren hotels. Bij dat laatste zijn de koppels natuurlijk van harte welkom.”

Met de opkomst van deze besloten shoppingsites is het de vraag welke zullen overleven. Vooralsnog lijkt er geen eenduidige verklaring waarom dit soort e-commercebedrijven in Europa opmars maakt, maar onzichtbaar lijkt in de Verenigde Staten.

Bron voor het artikel: Emerce.nl

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan