menu
lightspeed ecommerce

Vaderdagcadeaus online

Aanstaande zondag is het weer Vaderdag, de dag waarop vaders in het zonnetje worden gezet met cadeautjes en ontbijt op bed. De online Vaderdag acties barsten dan ook alweer los.  

Vaderdag wordt in Nederland sinds de jaren zestig gevierd, nadat de dag in de V.S. rond 1909 ingevoerd werd. De dag zou geïntroduceerd zijn door de Amerikaanse Sonora Smart Dodd die haar alleenstaande vader wilde eren. Ze werd geïnspireerd door Anna Jarvis, die eerder Moederdag introduceerde.

In eerste instantie wilde Dodd Vaderdag vieren op 5 juni, de dag van haar vaders verjaardag. Maar door tijdgebrek werd de eerste Vaderdag pas gevierd op 19 juni 1910 in Spokane, Washington. Het duurde nog tot 1972 voor de dag officieel erkend werd onder het presidentschap van Richard Nixon. Elke derde zondag van juni was vanaf toen officieel Vaderdag.

Vandaag de dag is Vaderdag vooral in de V.S. een groot gebeuren. Drie kwart van de Amerikaanse consumenten geven aan de dag dag te vieren dit jaar. De online shoppers onder hen gaven al aan gemiddeld $153,- uit te gaan geven aan vaderdagcadeaus, zo’n 62% meer dan offline Vaderdag shoppers. (bron: Shop.org)

In Nederland wordt Vaderdag iets minder groots gevierd, met veelal kleinere of zelfgemaakte cadeaus. Verschillende websites helpen hierbij met een leuk vaderdag knutsel-idee, zoals bijvoorbeeld Pinkelotje.nl of Makemyday.eu. Voor wie niet zo creatief is maar toch iets persoonlijks wil geven is er Yoursurprise.nl, waar je verschillende cadeaus kunt personaliseren met foto’s of teksten. Ook heel persoonlijk is een zelfingesproken stem voor vaders navigatiesysteem, met behulp van Navigoat vertellen de kids hun papa voortaan hoe hij weer thuis komt. 

Ook de grotere webshops besteden aandacht aan Vaderdag, hoewel het WK 2010 bij velen de overhand heeft. Zo heeft Wehkamp een speciale vaderdagshop ingericht, komt Free Record Shop met een selectie voor papa en biedt Megagadgets.nl verschillende stoere Vaderdag gadgets aan.

Hoe spring jij met je webwinkel in op Vaderdag en wat geef je vader dit jaar?

 

   

   

Tags

Reacties