menu

Vacatures in ecommerce

Vacatures in ecommerceWerkloos en op zoek naar een baan? Ga werken voor een webwinkel of een ander bedrijf dat in de ecommerce actief is! Want vacatures zijn er juist in deze branche volop aanwezig, en door de beweging in de markt zijn er kansen genoeg om jezelf in deze markt te onderscheiden!

Op zoek naar een baan in de ecommerce?
Als je zoekt naar een leuke job bij een Nederlandse webwinkel kun je de verschillende vacaturesites in de gaten houden. Al snel valt op dat er in de branche voldoende vacatures te vinden zijn. Op websites als Intermediair en Monsterboard staan er aardig wat leuke banen aangeboden. Maar als ik de websites van de webwinkels er zelf bij pak, merk ik dat er hier soms nog veel meer vacatures te vinden zijn en dat lang niet alle vacatures op externe sites worden aangeboden. Steeds vaker zoeken ze via de eigen website, in combinatie met de beschikbare social media kanalen, naar de juiste medewerkers.

Vacatures bij bijna alle webwinkels

In ieder geval de grootste twintig Nederlandse webshops lijken allemaal actuele vacatures te kunnen bieden via de eigen website. Bij Bol.com en Wehkamp.nl staan er zelfs tientallen mogelijke banen. Bij HEMA is het iets lastiger zoeken naar vacatures omdat we op het eerste gezicht geen onderscheid zien tussen de webwinkel en de offline winkels. Fonq zoekt een inkoper en financiele manager. Dell zoekt meerdere medewerkers met kennis van techniek en/of sales. De enige uitzondering in de top lijkt Neckermann te zijn, waar we momenteel geen actuele vacatures kunnen vinden.

Daarnaast zijn er een paar nieuwe bedrijven bij gekomen afgelopen jaar die nog steeds hard op zoek zijn naar de juiste mensen. Zo groeien Zalando en Klarna nog steeds en staan hier nog vacatures open. In het geval van Zalando is dit nog veel vanuit de locatie in Berlijn, maar wel voor de Nederlandse markt. Altijd al in het buitenland willen werken? Grijp je kans!

Social media kan je helpen!
Interessant is te zien hoe de verschillende webwinkels het presenteren. Zo kom ik op Linkedin vacatures tegen die ik nergens op andere vacaturesites tegenkom. Ook via Twitter zijn er veel vacatures te vinden. Bij Fonq.nl en Bol.com helpt het bijvoorbeeld om de bedrijven ook te volgen op Twitter. Vacatures worden hier meestal het eerste gepresenteerd en lang niet altijd worden deze op externe netwerken of vacaturewebsites aangeboden. Door na een oproep via Twitter snel te reageren, kun je de concurrentie mogelijk flink verkleinen!

Wehkamp brengt het in stijl
Leuk is ook om te zien hoe sommige webwinkels het zelf op de website brengen. Vooral Wehkamp weet de vacatures op een leuke manier te brengen. Het zoeken naar een vacature is bijna als het zoeken naar een leuk truitje of broek in de webwinkel zelf. Door de deelfunctie met handige social media buttons is het ook gemakkelijk snel een kennis via social media op de hoogte te brengen van de beschikbare banen.

Leveranciers en partners
Niet alleen bij de webwinkels is het druk. Ook bij bedrijven die voor de webwinkels werken hebben momenteel meer mensen nodig. De bedrijven die werken aan de software, vindbaarheid, usability of logistiek hebben stuk voor stuk actuele vacatures openstaan!

Vacatures bij Amazon…?
En ja natuurlijk…. Ook bij de grootsten in de branche zijn vacatures. Want Amazon weet op alle ecommerce terreinen bijzondere cijfers te tonen. Op het gebied van vacatures en banen is Amazon wederom de koning in de branche. “We’re looking for very talented software developers,” zegt Susan Harker, hoofd van de Global Talent Acquisition bij Amazon. “Other openings call for recruiters, product managers, salespeople, graphic designers and supply-chain analysts.”

Bij enkele Europese webwinkels kun je misschien wat van ecommerce leren maar als je echt de top zoekt dan vertrek je natuurlijk naar Seattle om een baan bij Amazon aan te nemen. Met ongeveer tweeduizend actuele vacatures is er voor bijna elk werkgebied wel een vacature te vinden en met Amazon op je CV kun je hierna bijna overal terecht.

Afgelopen jaar heeft Amazon ongeveer 9400 nieuwe vacatures vervuld. In totaal werken er nu bijna 34000 mensen bij het bedrijf.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch