V Pay groeit, V.me-wallet aangekondigd

Het aantal betalingen met V Pay is in ons land verdubbeld, terwijl het gemiddelde transactiebedrag in ons land met 13% is gedaald. De debetkaart is misschien nog niet heel populair in ons land, maar dat betekent niet dat het bedrijf erachter, Visa, stilzit in ons land. Het bereidt zich voor op de lancering van de V.me wallet in Nederland.

Hoeveel betalingen er nu dan precies plaatsvinden met de debetkaart van Visa is niet bekend, maar feit blijft dat de kaart in ons land vooralsnog alleen wordt uitgegeven door SNS bank. Daniel van Delft, countrymanager bij Visa Europe, geeft in ieder geval aan dat het zijn ambitie is om de komende jaren, in samenwerking met hun partners, steeds meer Nederlandse consumenten te bedienen. ” Met ons betaalsysteem en onze goede service ben ik ervan overtuigd dat we hierin slagen. De ontwikkelingen in het betalingsverkeer volgen elkaar snel op. Om voorop te blijven lopen, werken wij constant aan innovatie van onze diensten.”

We vragen ons dan wel af waarom V Pay, dat in 2005 werd opgericht, in ons land alleen nog maar een deal heeft gesloten met SNS Bank. Dat is al sinds begin 2011 en sindsdien is er geen andere bank bijgekomen. Van Delft schat dan ook dat het marktaandeel van Visa bij betaalpassen (exclusief creditcards) op ‘enkele procenten’ schommelt, zo meldt het Financieel Dagblad. Op termijn wil Visa dat dit marktaandeel richting de 40% gaat. Dat moet gebeuren met ‘lage kosten en nieuwe snufjes’.

V.me wallet in Nederland
In 2015 moet de groei van V Pay verder gestimuleerd worden door intensievere samenwerkingen met banken en door nieuwe partnerschappen aan te gaan. “Daarnaast willen we de groei van Visa credit- en contactloze betalingen in de belangrijkste Nederlandse retailsegmenten stimuleren en bereiden we ons voor op de lancering van de V.me wallet in Nederland”, onthult Van Delft.

Deze digitale portemonnee is gebaseerd op het online-only principe en dus niet te gebruiken in winkels, zoals dat met MasterPass bijvoorbeeld wel kan. Tegenover het Financieel Dagblad vertelt Van Delft dat, hoewel Nederlandse banken met iDeal al een gezamenlijk systeem hebben waarmee de klant betalingen kan doen bij webwinkels, “bij ons de betaling met een paar klikken kan gebeuren, zonder lange codes”.

Visa in Europa
Visa heeft ook de Europese resultaten gepresenteerd. Daaruit blijkt dat er nu meer dan 500 miljoen Visa-betaalkaarten in omloop zijn, wat neerkomt op ongeveer één voor elke volwassene in Europa. Met een vijfde van deze kaarten is contactloos betalen mogelijk. Volgens de creditcardmaatschappij wordt één van elke zes uitgegeven euro’s in Europa via Visa betaald en is het totale bedrag dat op deze manier is betaald nu meer dan 2 biljoen euro. Ecommerce groeide in een jaar tijd met 17% tot meer dan 280 miljard euro.

Visa Europe biedt betalingstechnologie aan die eigendom is van aangesloten banken en overige betaalproviders uit 37 landen in Europa. Het is de grootste verwerker van transacties in Europa en is sinds 2004 onafhankelijk van Visa Inc.

Ontvang meer artikelen zoals deze via e-mail

Gerelateerde berichten