lightspeed ecommerce

UPS neemt Kiala over

Logistieke pakketbezorger UPS heeft de overname aangekondigd van Kiala, een bedrijf dat afleverdiensten biedt op flexibele tijden voor met name webshoppers. Een bedrag voor de overname is niet genoemd. 

De overname van Kiala is gisteren via de perssite van UPS naar buitengebracht.

Kiala, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Brussel, werd in 2001 als privébedrijf opgericht. Momenteel biedt het diensten in vijf landen: Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje. Het bedrijf heeft een platform ontwikkeld waarmee webwinkels hun klanten de optie bieden om bestelde producten bij een verkooppunt naar keuze op te halen.

In Nederland sloeg het bedrijf vrij snel aan door samenwerkingen met enkele grote webwinkels. In 2010 schreven wij over Kiala omdat het toen hard op weg was naar een jaaromzet van boven de 50 miljoen euro.

Kiala afhaalpunten succesvol
De Kiala afhaalpunten zijn voornamelijk buurtwinkels als de stomerij, het benzinestation of de sigarenwinkel. Er zijn honderden afhaalpunten verspreid over heel Nederland en tot 5.400 afhaalpunten in de “geboortelanden”, Nederland, Frankrijk en Spanje samen. De afhaalpunten hebben veelal ruime openingstijden die de consument in staat stellen buiten werktijd hun bestelling af te halen. Veel alternatieven voor afhaalpunten zijn er nog niet, waardoor Kiala een vrij unieke positie in het logistieke speelveld van de ecommerce bezit.

Mooie USP voor UPS
De overname zorgt voor een mooie unique selling point en verbreding van het UPS dienstenaanbod voor business-to-consumer leveringen. Nadere details over de overeenkomst zijn (nog) niet bekendgemaakt.

 

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch

Gerelateerde berichten